Ne olacak bu küçük esnafın emeklinin, işçinin, memurun hali, kirasını nasıl öder. Ödemeler Çekler kredi kartları senetler karagün parası da bırakmadılar. Ekonomik durum berbat . Doğalgaz elektrik faturaları el yakıyor . İşsiz sayısı daha çok arttı. Zaten intiharlar artmıştı.

Bu insanlar virüs acı çektirmeden öldürse razıyım diyenler var. Acaba çözüme yönelik kafa yoruyorlarmı. Halk elinden gelen kurallara uyuyor. İmkanları doğrultusunda hijyenine dikkat ediyor.  Ama virüs kadar önemli acil çözümler bekleniyor .

Toplumsal hijyen örneğin bugüne kadar çocuk parklarından tutun da camii etkinlik salonları toplu taşıma yapan araçlar, herzaman hijyen tutulamazmıydı?  Bir ev kadını her sabah evini silip süpürür, havalandırır. Ev kadını gibi her sabah bu çalışmalar yapılmalı artık. Ölen ölecek ama kalan sağlara ihtiyacınız olacak. Ayrıca bu virüs konusunda bilinçli her vatandaş neler oluyor durum ne kadar  vahim sonuçları var.

Öğreniyorlar. Çok yorulmuştuk çok stres içindeydik ..İnanın ki bu stres ve yorgunluk olmasa idi virüs zorlanırdı. Pozitif bir günümüz yoktu uzun zamandır. Gülmeyi unutmuştuk. Acılarla yokluklar içinde mücadele etmekten . Ölüm yokluk giren evler iyi bilir acının  ne renk olduğunu. Vedalaşmadan evlere kapandık. Yeniden bahar gelsin. Herkes herşey çok iyi olsun biraraya gülerek gelelim..