Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında ramazan ayı boyunca Eskişehir’de kalan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in Eskişehir ile ilgili sosyal medyada yer alan görüşlerini okuyoruz.

Kabul edilebilecek şeyler değil.

Önceki gün de bir televizyon programında esip gürlüyordu Yenilmez.

Bir hayli de söz söylüyordu.

Gerçi konu “Ergenekon” du. Hukukçu Prof Dr. Ersan Şen ile hukuku tartışıyordu Yenilmez.

Eskişehir ile ilgili söylediklerine gelince.

Bunlar seçilip mi gönderiliyor Eskişehir’e

Daha önce Yusuf Ziya Cömert, şimdi Ahmet Yenilmez.

Eskişehir ile ilgili ne söylerlerse söylesinler, cümle alem biliyor Eskişehir’in ne olduğunu.

İki üniversitesi olan Eskişehir’de aynı standartlarda Kültür Merkezi yok buyurmuş.

Bir ay boyunca Eskişehir’de kaldın, Anadolu Üniversitesi içerisindeki Atatürk Kültür Merkezi’ni, Opera binasını, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yapılan ve yapımı hemen hemen tamamlanan Kongre ve Kültür Merkezi’ni de mi görmedin?

Dedim ya herhalde seçilip gönderiliyorlar bunlar.

 

*               *              *

Şimdi gazetelerde yayınlanan bir habere bakalım.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği dolayısıyla kente gelen Kırımlı ressam Zubeir Kadrizade ile Irak Türkmenelili sanatçı Ahmet Hasan Ali Kazancı, neler demiş Eskişehir hakkında.

Yenilmez de sanatçı güya, bunlar da.

Kadrizade, Eskişehir’e ikinci kez geldiğini belirterek, “Eskişehir’e aşık oldum. Bu şehirden ilham alıyorum. Onun için Eskişehir resimleri çiziyorum ve eserlerimi kente bağışlıyorum” demiş.

Kentte çok sayıda Kırımlı olduğunu anımsatan Kadrizade, özellikle Odunpazarı ilçesini çok beğendiğini belirterek, “Burada belli başlı manzaraların önce fotoğraflarını çekiyorum, sonra resimlerini yapıyorum” diye konuştu. Kurşunlu Camisi’nin resmini yaptığını ve Eskişehir’e bağışladığını anlatan Kadrizade, camiyi resmederken, uygun bir manzara yakalayabilmek için çok çaba sarf ettiğini aktardı.

Kazancı da Eskişehir’e ilk kez geldiğini dile getirerek, “Eskişehir’in havası içimize işledi bu yüzden, sadece Eskişehir’de bulunan lüle taşının rengini resimlerimde kullandım” demiş.

Ahmet Yenilmez ne söylerse söylesin adam sende…