Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde toplu iş sözleşmesi imzalanmayan 2300 işçi mağdur! 

Anadolu Üniversitesi’nde çalışan ve tarafımıza ulaşan işçiler, üyesi oldukları Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikasının toplu iş sözleşmesini imzalamamasından dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.

Sendikanın  Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan işçi sendikaları baraj sayıları için sendikanın sözleşmelerini imzalamayarak arabulucu aşamasına getirdiğini, 696 sayılı KHK ile kamu çerçeve protokolünün bağlayıcı hale geldiğini ancak sendikanın sözleşmeyi uzatmasından dolayı 2022 yılının maddi haklarını dahi alamadıklarını söylediler.

Anadolu Üniversitesindeki temsilcilerinin telefonlarına dönmediğini, whatsap ve telegram gibi grupları yazışmaya kapattıklarını, facebook üzerindeki gruplarda dalga geçer tarzda hatta haklarını arayan işçileri azarlar tarzda cevaplar verdiklerini,  beğenmedikleri yorumları yapanları ise gruplardan attıklarını belirttiler.

İşçiler sürekli olarak Öz Büro İş Sendikasının Ankara Genel Merkezini  telefonlarını aramak zorunda kalıyorlarmış. Genel Merkez ise ya telefonları açılmıyor ya da sözleşmenin imza tarihi ile ilgili sürekli bahaneler üretiyorlarmış.

İşçiler muhattap bulamamaktan şikayetçi. Enflasyon altında ezildiklerini, evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarını ve hala 2021 yılındaki sosyal hakları almaya devam ettiklerini, çoluk çocuk perişan olduklarını söylediler. “Birileri artık bizim sesimizi duysun diye eklediler. ”