“Ara tatili 10 Kasım’a denk getirenler yanılıyor”

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, ara tatilin 10 Kasım’a denk getirilmesini eleştirerek, bunun “rastlantı olmadığını” söyledi. Demirkol, “Ara tatili 10 Kasım’a denk getirenler, belleğimizi de tatile çıkarabileceklerini sanıyorlar. Yanılıyorlar!” dedi.

“Atatürk’ün mirasını gölgeleme çabasındalar”

Demirkol, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde okullarda tören yapılamayacak olmasını “bilinçli bir tercih” olarak nitelendirdi.
“Eğitim politikalarını tarihsel ve toplumsal değerlerden koparan anlayış, Atatürk’ün temsil ettiği laik, bilimsel ve bağımsızlıkçı eğitim mirasını gölgeleme çabasındadır” ifadelerini kullandı.

Yunusköy Kavşağı'nda, trafik ışığı çözüm değil, risk oluşturuyor
Yunusköy Kavşağı'nda, trafik ışığı çözüm değil, risk oluşturuyor
İçeriği Görüntüle

“Takvim bahanesi gerçeği gizlemiyor”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “iş günü takvimi” gerekçesini inandırıcı bulmadıklarını belirten Demirkol, şu değerlendirmede bulundu:
“Bakanlık, birinci dönem ara tatilinde esneklik yapmaktan kaçınmıştır. Ancak ikinci dönem ara tatilini Ramazan Bayramı gerekçesiyle üç hafta kaydırmakta sakınca görmemiştir. Bu açıkça bir kasıttır.”

“Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar tarih önünde sorumlu olacak”

Toplumsal belleği zayıflatmaya ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerini unutturmaya yönelik planlı uygulamaların farkında olduklarını vurgulayan Demirkol, “Ara tatil adı altında 10 Kasım’ı görünmez kılmaya çalışanlar tarih karşısında sorumlu kılınacaktır” dedi.

“Aydınlanmadan ve bilimden yana bir önder”

Demirkol, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Eğitimde ve bilimde gerici politikaların arttığı, çocuk ve kadın haklarının saldırı altında olduğu bir dönemde, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tavır alan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 87. yılında saygıyla anıyoruz.”