Ali İsmail Korkmaz' ın cenazesinin ardindan biz de kentimizi terk edip kısa bir süreliğine uzak kalmak istedik. Hem kafamızı hem bedenimizi hem de Ali' nin vefatıyla yorulan, kırgın yüreğimizi dinlendirmek için ayrıldık.
Giderken karar aldık, ana akım medya başta olmak üzere hiç bir basını izlemeyecektik ve hatta okumayacaktık. Öyle de yaptık nitekim dünya yıkılsa umurumuzda olmayacak biçimde uzak kaldık olan bitenden. Ne ki " başımızda twitter denilen bir bela " vardı! Hainler yemediler içmediler, gece gündüz her haberi yetiştirdiler çok şükür (!) Dolayısıyla alış veriş için girdiğimiz marketlerde ya da önünden geçtiğimiz bayiilerde gazette varsa yan gözle bakarken,resmen gözümüzü diker olduk. Ve fakat manzara aşağıdaki gibiydi:
Zihinsel engelli 16 yaşındaki GH’ye 44 gün boyunca tecavüz etmişler ve en kuşkulu zanlılar anında serbest bırakılmışlar
Ethem Sarısülük’ü vuran polisle ilgili hazırladığı iddianamede  “meşru savunma” diyen savcı hapis cezasının önünü tıkamış.
Taksim’de palayla dehşet saçan Sabri Çelik hakkında “kaçma şüphesi yok” denilerek serbest bırakan mahkeme karar vermeden FAS’a kaçmış. Kaçtıktan sonra da tutuklama kararı çıkmış.
Uşak ilinde devlet koruması altında olması gereken Hatice Palta bebeğini emzirirken ayrıldığı eşi tarafından öldürülmüş.
150 yıllık Ermeni evlerine yıkım kararı alınmış
2012-2013 Beko Basketbol Liginin en başarılı oyuncularından Cenk Akyol milli takım kadrosuna alınmamış. Cenk Akyol bunua neden olarak “ devlet” diye açıklandığını söylemiş
OHAL döneminin kara kutusu Vali Kozakçıoğlu’nun ölümüyle ilgili yapılan soruşturmada intihar olduğuna ilişkin bir delile yine ulaşılamadı.
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım devlet tarafından gazette ilanıyla aranmasına karar verilmiş
Aynı Yeşil’in idaresindeki MİT’çilerin fail-I meçhul cinayetler soruşturmasında 42 mit personelinin soruşturulmasına Başbakan izin vermemiş.
Uyuşturucu kaçakçılığı davasında 1 MİT mensubu için Başbakan soruşturma izni vermemiş.
Bitlis/Güroymak’ta 5 polis ile 6 sivilin ölümüne neden olan olayda kullanılan bombanın örgüte MİT tarafından verilmesi davasında, 2 MİT mensubunun yargılanmasına Başbakan yine izin vermedi.
İktidar yanlısı bir gazetenin Ankara Temsilcisi,yazısını “CNN Türkiye’den özür diledi” diye bitirmiş ama aynı gazetenin 1. sayfasındaki haber spotunda CNN’in “özür dilemediği” yazılmış.
Ankara Seğmenler Parkı’na Meclis Başkanı için konut yapılırken ağaçlar kesilmiş ve parkın özelliği kaybedilmeye başlanmış.
Başbakan: “Yaptıkları suçtur; tencere-tava çalanları yargıya şikayet edin”  diyerek hukuki olarak suç olmadığı halde halkını yanlış yönlendirerek, insanları birbirine düşürmeye davet etmiş.
Benzinin litresi 5 TL’yi geçti.
Daha uzatabilirim ama hayır, devam etmeyeceğim daha… Ne benim mantığım alıyor bu kadar gündemi, ne de güzel memleketimin şu güzel mevsimini zindan etmek isterim sizlere. Umarım aynı isteği bu ülkenin Başbakan’ı da diliyordur. Balkon konuşmasından balkon sefasına çekilen Erdoğan umarım balkonda mangal yapmayı düşünmüyordur.
 
ALİ İSMAİL KORKMAZ’I NEDEN UNUTMAYIZ
@ForumEskisehir: Eskişehir'e gelen dost, aşık olur, mezun olur döner; tabuta konulup dönmez memleketine. En çok da bu yüzden unutmayız…