Bayram mı?

Eskiden bayramlar denildiğinde bu kadar haksızlık acı kin nefret yoktu sanki. Bayramda küsler barışır denilirdi.  Hadi barışalım bu kadar haksızlığı çirkinliği acıyı unutup. Gidenler gelmeyecek nasıl olsa . Baharında gençler, masum yavrular, çaresiz kadınlar gitti onlardı sizin bayramınıza engel olanlar. hadi bayramlaşalım.

Hadi bayramlaşalım sen ben bizim oğlan hadi bayramlaşalım. Çok hak ettik bayramlaşmayı. Bir ay oruç tuttuk açlığın ne olduğunu anladık

diyeceğim ama bunun karşılığında en çok şu sözleri duydum hiçbir şey anlamadık akşam nasıl oldu bilemedik. Bir susuzluğun haricinde.

 Ee açlığı açları anlamamışız. Anlasaydık askeri ücretle yaşamak zorunda kalanlara ,İşsizlere İşsiz olanların ne olacağını sorgular  bu bayram hepimiz birlikte  oruç tutarken bunları hissettik . Yoksulluğu açlığı çok uzağa gitmeden gördük.Bu durum düzelirse bayram yapalım derdik.

Bayram dünya huzurlu olursa bayram olur. Yurtta Sulh cihanda sulh olursa bayram olur .Gözünüzün içine bakarak yalanlarla dolmuş bir ülkenin bayramımı olur.Çevrenizde çocuklar ,kadınlar,gençler ölürken bayram mı olur. Bu ölümler birilerinin çıkarı için oluyorsa bayramı başardıkları için onlar yapsın. Acıları hissedenlerin bayramı olmaz. Acı yaşanmış evler acıların ne olduğunu bilir bayramı olmaz o evlerin.

Bayramı olmayan evlerin yanında bayram oluyorsa bu değildi bizim öğrendiklerimiz. İsterseniz bir kez daha düşünün.

Bayramınız kutlu olsun.