Bazı belediye çalışanları maalesef kraldan çok kralcı olabiliyor. Bazen de seçilmiş değil de çalışan olduklarını unutup siyasete soyunuyorlar.

Esgazete olarak dün bir haber yayınladık. Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehirspor yönetimine bazı taşınmazlar için boşaltın yazısı gönderdiğini kamuoyuna duyurduk. Kentte büyük ses getiren olay için belediye çalışanı Volkan Öven sosyal medya hesabı üzerinden belediyenin sözcülüğüne soyundu. Haberimizi ve kurumumuzu itibarsızlaştırmak için "Yalan haber", " Kaynaksız haberlere itibar etmeyin" şeklinde açıklamalarda bulunarak bir nevi sözcülük yaptı. Kamu dairesinde çalışanların görevini sosyal medya aracılığı ile değil de belediyede yapmasından yanayız.

Karşı tarafa her zaman söz hakkı verdik, vermeye de devam edeceğiz ancak bu şekilde değil. Herkes üslubuna dikkat etmeli, hele ki belediye savunuculuğuna soyunmuş bir çalışan bunu yaparken doğru olmayan ifadelerden uzak durmalı.   Esgazete’nin itibarının zedelenmeye çalışılmasına izin vermeyiz. Umarız belediye yetkileri gerekli uyarıyı yaparlar.