Ak Parti grubunu temsilen konuşan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş, 2024 yılı yatırım programını için alınan çoğunluk kararına katılmadıklarını belirterek, “2020-2024 Stratejik Planı'nda belirlenen gösterge rakamlarına ulaşılamadığını üzülerek görmekteyiz. Hazırlanan yatırım programında, ‘sürdürülebilir kentsel ulaşım sisteminin geliştirilmesi’ hedefi için ‘Çevreci ulaşım modlarının geliştirilmesi ve kent içi ulaşımda, motorsuz ulaşım türleri özendirilmesi’ maddesi açısından yeterli değildir. Diğer taraftan ‘alternatif kent içi ulaşım imkânları geliştirilecek’ hedefine ulaşılamadığını belirtmek istiyorum. Bu kapsamda, toplamda 76 km. olarak planlanan ve artık "yılan hikayesine” dönen "Bisiklet Yollarının Yapımı" yine sonraki yıllara ötelenmiştir. İki yıl önce bitmesi öngörülen ve kullanılmaya başlanacağı ifade edilen bu durum, büyük bir başarısızlık örneğidir.” açıklamasında bulundu.

“Spor kompleksi” belediyenin eksikliği

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi gerek uyuşturucu ve gerekse bilgisayar ve internet bağımlılığından ve diğer olumsuzluklardan kurtarabilmek adına, spora yöneltilmesi ve bunun için de modern ve yeterli spor tesisleri yapılmasının önemli olduğunu belirten Durmuş, “Hazırlanan 2024 yılı Yatırım Programında, bu konuda ayrılan bütçe ile yapılacak yatırımlar, son derece yetersiz kalmaktadır. Ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından, özellikle son 10 yılda, şehre değer katacak ve büyükşehir belediyesine yakışan büyüklükte bir "spor kompleksi” yapılmamıştır. Bu büyük bir eksikliktir. Her ne kadar eski belediye garajının, gelecek yıllarda bu amaçla değerlendirileceği ifade edilmişse de bu sadece bir niyetten öteye geçmemektedir.” dedi.

“Trafiğe Yüzeysel Çözümler Bulunuyor”

Şehrin en önemli sorununun trafik sorunu olduğunu dile getiren Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş, yüzeysel çözümlerle ileriye gidilemediğini belirtti. Durmuş, alternatif güzergahların belirlenerek, alternatif yolların açılmasının artık bir hayal olduğunu söyledi. Durmuş, “2021 yılında İl Başkanlığımız tarafından gündeme getirilen ve Şehrin güney ve doğu aksında, özellikle Seyitgazi yoluna bağlanan Yaşar Kemal Caddesi, aradan geçen koca iki yıla rağmen, halâ açılmamıştır. Basın açıklaması yapılarak, EBB tarafından bu yol için çalışma yapıldığı, gerekli kamulaştırma işlemlerinin bitmek üzere olduğu ifade edilmiş, ancak geçen zaman içerisinde, bir türlü işler hale getirilememiş ve bir çözüm üretilmemiştir. Dolayısıyla, 2024 yılı için hazırlanan yatırım programında, bu konuya ilişkin ayrılan yatırım bütçesi yeterli değildir.” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’ni Göreve Davet Ediyoruz”

Tepebaşı’nda 23 Nisan coşkusu Tepebaşı’nda 23 Nisan coşkusu

Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda bulunan kırsal mahallelerdeki anayolların halinin içler acısı olduğunu söyleyen Durmuş, “Geçen ay, köylerden mahalle statüsüne kavuşan kırsal mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerde özellikle Çifteler'in Osmaniye ve Orhaniye mahallelerinde, Han ilçemize bağlı Akhisar, Gökçeyayla, Peçene, Başara mahallelerindeki, yine Sivrihisar'a bağlı Nasrettin Hoca ve diğer ilçelerimizdeki kırsal mahallelerimizin yollarına, uzun yıllardan beri hiç bakım yapılmamıştır. Bu noktada EBB'yi göreve davet ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM