Şehirdeki tabela ve reklam meselesi yılan hikayesine döndü...

Bu olay ne zaman pik yaptı dersiniz.

Yeni stadyum açılış sürecinde Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'nin stadyum icraatını  sahiplenme algısı içerisine girip etrafını büyükşehir yazıları ile donatıp basına servis etmesi ile bu konu zirve yapmıştı.

Belediyeden yetkili birinden bu olayın masum olmadığını bizzat işittiğim için net bir şekilde yazabiliyorum...

Seçim sürecinde yapılan bu hamleye Ak Partili yetkililerin tepki göstermesi gayet normaldi..

Peki Eskişehir'de bu konu tekrar neden hortladı dersiniz...

Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Odunpazarı kongresinde belediyelerin AK Parti icraatlarını sahiplendiğini söylemesi ile tekrar gündem oldu.

Çalışkan belediyelerin AK Parti icraatlarını sahiplendiğini iddia etmiş ve uyarılarda bulunmuştu. Çalışkan, “AK Parti iktidar olduğu dönemden bu yana şehrimize 24 milyar TL’lik yatırım yaptı. En son Millet Bahçesi’ni hizmete açacağız. Stadyumda yaptıkları gibi bizim Millet Bahçesi önüne tabela getiriyorlarmış. İnşallah o tabelaları orada görürüz. Buradan uyarıyorum. Hizmeti siz kendiniz üretin. AK Parti’nin hizmetlerinin önüne tabela dikip algı oluşturmayın. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın, milletvekillerimizin emeği var. Biz kimsenin emeğini size çiğnetmeyiz” demişti.

Sen misin bunu diyen aradan 10 gün geçmeden Büyükşehir Belediyesi İl kütüphanesi önüne tabela dikti....

İl kütüphanesi AK Parti'nin yeni bir hizmeti. Yakında faaliyete girecek...

Dışarıdan baktığınızda Büyükşehir Belediyesi kaldırım çalışması yaparken, vatandaşların çalışma alanına girmemesi için tabelaları kullandığı söylenebilir.

“Bu kadar abartmanın bir anlamı yok" diyebilirsiniz.

Peki "Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor" yazılı tabela yerine dubalar kullanılıp şerit ile aynı işlem yapılamaz mı? Elbette yapılır. Bir de çalışma yapılan alan yol üstü bir yer değil, kütüphanenin önü öyle kazılmış ki içinden geçilmesi zaten olanaksız. Yani bu konuda bir uyarıya da gerek yok.

AK Parti yıllardır rahatsızlığını dile getiriyor. Bu konuda biraz hassas olunamaz mı?

Bu işlerin başında olan kişiye, "AK Parti'nin hizmete sokacağı yatırımların önüne, sağına, soluna “Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor” yazılı tabela koymayın talimatı verirsiniz işi çözersiniz.

  Kalabak krizinin zirve yaptığı günlerde kamuoyu algısı başka yöne çekilmek isteniyor olabilir mi?

Hizmet yapmakta zorlanan Büyükşehir Belediyesi PR çalışması, algı operasyonu ile günü kurtarma derdinde olabilir mi?

Bu kadar tahrik etmekte nedir!

Yazdıklarımın tersi  düşünülüyorsa o tabelalar oradan kaldırılır.

Şimdi başka bir algı operasyonu daha aklıma geldi. Bilboordlar belediye yetkisinde biliyorsunuz.

Seçimlerde reklam vermek isteyen AK Partili adaylar bilboardlar dolu cevabı alınca farklı yöntemlere başvurmak zorunda kalmıştı.

Minibüs giydirmek, yürüyen adam, bina giydirmek, TIR’lar üzerine reklam yapmak gibi. Reklam yapacak mecraları kısıtlanınca farklı yöne başvuran AK Partililere cezalar kesilmiş, mahkemelere başvurarak haksızmış algısı oluşturulmuştu.

Yani “Ne var bunda, altı üstü bir tabela” demeden önce bu yapılanları iyi okumak lazım. Bazı şeyler öyle göründüğü gibi masum olmuyor.