Sosyal medyada, gazete köşelerinde ve parti içinde CHP Eskişehir’in milletvekili adaylarının kim olacağı üzerinde konuşuluyor.

Kimileri senaryo yazıyor, kimileri bunun üzerine milletvekili adaylarını sıralıyor.

Diğer tarafta da birileri ‘benim istediğim olur’ düşüncesiyle listeler hazırlarken, kimileri genel merkez düzeyinde kulis yapmakla gün geçiriyor.

Eskişehirliler dışarıdan gelen, tepeden atanan ve yine birilerinin yoğun kulisi ve isteği üzerine getirilen milletvekillerinden çok çekti.

Mesleğim gereği bütün milletvekillerini tanıma, izleme olanağımız oldu… Bugüne kadar gelmiş geçmiş Eskişehir milletvekillerini düşünelim.

Kaç tanesinin ismini anımsayacağız.

‘Eskişehirliyi çok sevdi, iyi işler yaptı’ diyen kaç tane milletvekilinin ismi aklınıza gelir.

Dışarıdan geldi ama Eskişehirli olan meslektaşımız Utku Çakırözer’in bu kadar etkili çalışacağına ve sevileceğine hiç düşünmemiştim.

Milletvekili Çakırözer bir çok kişiyi yanılttı.

Neredeyse dokunmadığı Eskişehirli kalmadı. Meclis toplantıları ve görevinin dışında hep seçim bölgesinde oldu. Seçimi kazandığının haftasında oy için gittiği en ücra köylere bile giderek teşekkür etti.

Ondan sonra da hep Eskişehir’de oldu. Demokratik kitle örgütlerinİ, siyasi parti, meslek odalarını ziyaret etti. Sorunlarını dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

Bazen kafelere gitti gençlerle sohbet etti. İşçinin, emekçinin, kadınların eylemlerine katıldı destek verdi. Çarşı-Pazar gezdi hep insanlarla iç içe oldu. Davet edilen açılışlara, düğünlere gitti.

Eskişehir’in sorunlarını (eğitim, işsizlik, üniversite, çiftçiler, şeker fabrikaları, termik santral, gazeteciler, tarım,…) meclise getirdi, ilgili bakanlara soru önergeleri sundu.

Belki de bu kadar Eskişehir sorununu meclise getiren milletvekili görmedim(belki ben bilmiyorum).

Parti içindeki tartışmaların dışında kalmayı yeğledi.

Eskişehirli ile sürekli ilişki halinde bulundu. Yakın dostları aracılığı ile Eskişehir’i yakından izledi.

Geldi, dokundu, konuştu, sorunları ile ilgilendi; ilgililere götürdü.

Hal-hatır sordu…

Bu memlekette seçildikten sonra hiç ortalıkta görünmeyen milletvekillerini görünce Çakırözer’i yazmamak, hakkını vermemek ayıp olurdu…