CHP’nin çalışmalarına katılan partili bir tanıdık bizim dikkat etmediğimiz bir konuya eğildi.

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için belediye meclis üyeliğine bir çok kişinin aday adaylığı kamuoyuna yansıdı. Sayısal anlamda bilmiyoruz, aday adaylarının tamamını da tanımıyoruz. Genel merkez üzerinden de aday adayı olanlar var. Bir de sonradan çıkacaklar vardır.

CHP’linin eğildiği konu şu: “Belediye meclis üye aday adayları, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye meclislikleri için başvuruyorlar. Seçim büro açılışlarında bu aday adaylarının tanıdıklarımızın çoğunluğunu görüyoruz. Ancak belediye başkan adaylarımızın ayrı ayrı yaptıkları çalışmada bunları göremiyoruz. Yani Tepebaşı meclisi aday adaylarını Ataç’ın etrafında, Odunpazarı Meclisi aday adaylarını da Kurt’un etrafında göremiyoruz. Bunların çoğunluğu Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in  çalışmalarına katılıyorlar. Adeta çevresinden ayrılmıyorlar”

Bu yorum şu anlama gelebilir. Büyükerşen belediye meclis üyeliklerini belirleyeceği için aday adaylarının Hoca’nın yanında ayrılmamaları doğaldır. Yani Hoca’nın listesine girebilmek için. O yüzden Ataç’ın ve Kurt’un çalışmalarına katılmıyor olabilirler.