CHP yöneticileri ile parti tabanı arasındaki uyuşmazlık, anlaşmazlık sürüp gidiyor.

Parti tabanı yıllardır uygulanan politika ile parti yöneticilerinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının halktan yani işçiden, memurdan, esnaf, çiftçi ve emekliden uzaklaştığını bunun yanı sıra parti yönetiminin belediye başkan ve milletvekili seçimlerinde ‘atama’ yöntemi uygulamasından yakınıp tepki gösteriyordu.

İllerde; il ve ilçe başkanlarına, şehirlerine geldiği zaman genel başkan ve genel merkez yöneticilerine bu tepkilerini dile getirdiler. Yetkililer söz verdiler ama bu sözler yerine getirilmedi. En sonunda Yüksel Alkaç,Halas Barış Gümüş gazeteye ‘Yeter Artık’ başlıklı bir ilan vererek seslerini duyurmak istiyorlar.

Diyorlar ki; “Kişisel beklentilerin partilileri kutuplaştırdığı bir ortamda üstüne vazife çıkaracak herkese; demokrasi denilerek; insanların hayallerini çalan mutlu azınlıklara, bölen değil, bütünleştiren, alan değil, veren; oturan değil koşan bir örgüt için Yeter artık diyoruz.”

Sessiz Çoğunluk adına Yüksel alkaç veHalas Barış Gümüş; “Cumhuriyet Halk Partisi’ne verilen her oyun kıymetli ve değerli olduğunu düşünerek; sözün bittiği yer demeden bir an önce birlik ve beraberlik ve gelecek adına sesimizi duymanızı istiyoruz” sözlerine ve ilanına duyarlı olacaklar mı.

Yani CHP’liler ‘Yeter Artık’ı anlar mı?