Kimisi sever kimisi kızar, kimisi egosu çok yüksek, havalı der. Benim tanıdığım kadarı ile Harun Karacan, inandığı ve bildiği yolda burnunun dikine gider.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu, iki dönemdir MKYK üyesi olarak görev yaptı( görevi devam ediyor). AK Parti MKYK üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ı takip etmek zor. Az uyuyan ama sürekli yollarda veya şehrin bir köşesinde vatandaşlarla buluşan Karacan en çok olumlu veya olumsuz eleştirilerde bulunan kişi.

Yani en çok çok konuşulan kişi.

Genel başkan yardımcısı iken en az 1200 km yol kateden Karacan, parti içi tartışmalarına girmiyor. Sorduğunuzda; 'Ben milletvekiliyim. Milletvekilinin mecliste görevi vardır, bunun dışında vatandaşla görüşmek, dokunmak, sorunlarını dinlemek. Sorunlarını çözmeye çalışmaktır" diye yanıt veriyor.

Eskişehirli olması sürekli, vatandaş ile içiçe olması Karacan'ın en büyük şansı bu.

Bir çok vatandaş milletvekili Karacan'a 'Bizim Harun' diye hitap etmesinden çok memnun.

'En büyük kazancım vatandaşın duası. Bu kadar yoğun tempoyu vücudum öncelikle bu dualarla taşıyor" diyen Karacan, gazetecilerle her zaman iyi diyalog kurdu.

İstediğiniz zaman telefonla konuşabilir, sorularını iletebilirsiniz?

İlla bir haber için iletişim kurmaz. Hani bazen çat-kapı gelebilir, 'bir bardak çay içmeye geldim' diyebilecek kadar da alçak gönüllü.

Geçenlerde böyle bir ziyarette bulundu, sohbet ettik, milletvekili Karacan olarak değil, 'Bizim Harun' gibi; içten sohbetler.

Önümüzdeki yerel seçimlere büyük önem veriyor ve iddialı...

Kim bilir önümüzdeki günlerde basınla biraraya gelip bir çok soruyu yanıtlayıp gündemdeki sorunlar ile ilgili görüşlerini dile getirir.

Karacan'ın Milletvekili seçimlerinden buyana 150 bin Eskişehirlinin elini sıktığını ve günde 600 kilo metre yol kat ettiğini öğrendik. Herkesin üstesinden gelebileceği bir tempo değil. Demek ki insan sevgisi bu temponun üstesinden gelmesini sağlıyor.