Pırlanta; kadınları heyecanlandırır. Geçmişten bu yana bilhassa evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan tektaş pırlanta yüzük akıllara gelir. Bunun yanı sıra, pırlanta yüzük modelleri; Sevgililer Günü, evlilik yıldönümü, doğum günleri ve diğer özel günlerde de kadınlara hediye edilebilecek eşsiz ve parasına değen aksesuar olmalarından mütevellit değerlidir.

Türkiye gibi ekonomik açıdan istikrarsız bir ülkede takı ve aksesuara yapılacak yatırımın yatırımcısını hiçbir zaman üzmeyeceğini söylemek gerekir. Yastık altı yatırımı olarak bilinen bu seçenek en doğru tercihlerden birisidir. Kadınlar; hem birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek hem de şıklıklarına eşlik edebilecek bir aksesuar bulmak adına pırlanta takı ve aksesuar satın alabilirler. Bu noktada, insanlar; en iyi pırlanta markası hakkında araştırmalar yaparlar. Ancak, en iyi pırlanta markası arayışından ziyade pırlantanın kalitesine odaklanılmalıdır. Takdir edersiniz ki, Türkiye’de çok sayıda pırlanta markası vardır. En az on markanın ürünleriyle beklentileri karşıladığını dile getirmek gerekir. Tüketiciler; kendileri için uygun ürünler sunan ve fiyatları makul olan markaların pırlanta ürünlerini satın almayı tercih edebilirler.

Pırlanta Seçiminde Hangi Hususlara Önem Verilmelidir?

Tüketiciler; pırlanta seçiminde dikkatli olmak zorundadırlar. Aksi takdirde, takı ve aksesuar için ödedikleri paranın boşa gitmesi gibi ciddi bir sorun ile karşılaşabilirler. Gelin, pırlanta seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedelim!

·        Kesim: Pırlanta adına hayati önem taşıyan hususlardan birisidir. Taşın simetrisi ve boyutları; kesimi ile yakından alakalıdır. Kesim; pırlantanın ışığı kırma yeteneğine doğrudan etki eder. Bazı pırlanta ürünlerde taşın rengi ve berraklığı dikkat çekicidir. Fakat, her ne kadar renk ve berraklık özellikleri kusursuz olsa da kötü bir kesim özelliğine sahip olan pırlantanın zannedilenin aksine çok daha mat bir görünüme sahip olduğunun altını çizmek gerekir. Sonuç olarak, kesim ile parlaklık arasında doğru orantı vardır. Tüketiciler; ideal kesime sahip olan pırlanta ürünleri tercih etmelidirler. En iyi pırlanta markası olarak bilinen markaların bünyesinde bu tür ürünlere rastlanır.

·        Karat: En az kesim kadar önemli bir unsurdur. Hatta, fiyatlara doğrudan etki etmesi ile bir adım öne çıkan kriterdir. Gramın beşte biri olarak hesaplanır. Pırlantanın değerini ve büyüklüğünü ölçme konusunda işe yaradığını söylemek gerekir. Büyüklüğü farklı olan iki pırlanta; farklı kalite özelliklerine sahip olabilir.

·        Berraklık: Pırlanta; özel, nadir ve değerlidir. Peki, ona bu özelliği kazandıran nedir? Berraklık; pırlantanın özel oluşunu belli eden bir kriterdir. Pırlanta bünyesinde saf karbon zerrelerine rastlanır. Söz konusu zerreler; taşı dikkat çekici bir takı haline getirir. Hatta, taşın çok daha özgün bir görünüm elde etmesini sağlar. Her pırlanta taş; tıpkı bir insanın parmak izi gibi özgündür.

·        Renk: Sıradan bir takıyı göz alıcı hale getirebilecek detay tahmin edebileceğiniz üzere rengidir. Renksize yakın olarak sınıflandırılan pırlantalar değerlidir. Ayrıca, bu tür pırlantalar nadir bulunur.

Editör: Mustafa YILDIRIM