Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e yönelik nezaket ziyaretleri devam ederken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan ve akademisyenlerden oluşan heyet, Büyükerşen ile makamında bir araya geldi.

Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan, ESOGÜ Uçak Mühendisliği Bölümü ve ESOGÜ Havacılık Araştırma Eğitim Merkezi projesi hakkında bilgiler verdi. Kuşhan, Eskişehir’in havacılık konusunda çok önemli bir noktada bulunduğunu, yeni kurulacak merkezin de havacılığa katkı sağlamasını hedeflediklerini belirterek, misafirperverliği nedeniyle Başkan Büyükerşen’e teşekkür etti.

Büyükerşen de Kuşhan ve beraberindeki heyete nazik ziyaret nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette Büyükerşen, Rektörlüğü döneminde Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir’e kazandırdığı Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nun kuruluş sürecini anlattı. Eskişehir’i bugünkü adı Hasan Polatkan Havalimanı olan sivil havaalanına kavuşturan Büyükerşen, o dönem yaşadığı sıkıntıları da paylaştı. Çok kısa bir sürede yapılarak hayata geçen havaalanı ile yeni bir aşamaya geçildiğini hatırlatan Başkan Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nun ülkemizin başta sivil pilot ihtiyacı olmak üzere havacılık sektörüne çok büyük katkılar sağladığını vurguladı. Büyükerşen, “Eskişehir havacılıkla özdeşleşmiş, havacılığın kalbi olmuş bir şehirdir. Çalışmalarınızı destekliyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan tarafından Başkan Büyükerşen’e maket uçak hediye edildi. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM