Etuval linen kumaş, işlemesi kolay olan kumaş türlerinden biridir. Bu kumaşın özelliği polyester ve pamuktan üretilmesidir. Keten görünümünde olan bu kumaş, delikli bir yapıdadır. Esneme yapmaması ile nakış işleme için çok uygundur. Nakış yapmaya yeni başlayanlar genellikle etuval linen kumaşları tercih eder. Uzun zamandır işleme yapan kişiler de delikleri küçük olması sebebi ile detayları çok olan işlemelerde bu kumaşı tercih eder. Etuval kumaşları dekoratif ürünlerde ve ev tekstilinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hobipop kumaş kategorisinde bulabileceğiniz etuval linen kumaş seçenekleri ile siz de dilediğiniz işlemeleri yapabilirsiniz.

Etuval Linen Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Kolay leke tutmayan, kanaviçe ve brezilya nakışları için işlemeye uygun olan etuval linen kumaşlar özellikle profesyonel kişiler tarafından çok fazla tercih edilir. Etuval seccadelik kumaş, masa örtüsü, amerikan servisi, runner yapımı, punch işleme ve kese yapımı gibi birçok işleme işi için kullanılabilir. Özellikle masa örtüsü ya da runner yapımında leke tutmaması özelliği sayesinde çok fazla tercih edilir. Birçok kişinin son dönem tercih ettiği elişlerinden biri de kasnak işleme ve punch tekniğidir. Bu çalışmalar için etuval kumaşlar en ideal kumaş türleridir.

Kanaviçe şablonu ya da etuval linen kumaşlar üzerine çizim yaparak, çalışacağınız deseni önceden belirleyebilirsiniz. Yapacağınız işlemeler etuval kumaşın üzerine geleceği için çizdiğiniz desenler görünmez. Etuval kumaşı kasnak çalışmalarında kullanarak işleyecekseniz, sadece kumaşı kasnağa geçirip iğne ve tarzınıza uygun renk iplerle kolayca işleyebilirsiniz. Etuval linen kumaşların üzerinde üç boyutlu bir işleme yapacaksanız kasnak ile işlenen punch tekniğini kullanabilirsiniz.

Seccadelik etamin kumaş arayanlar için de iyi bir alternatiftir. Çiçeklerle ve yapraklarla tasarlayacağınız brezilya nakışı yapmak için yine etuval kumaş ideal bir seçim olacaktır. Yapacağınız çalışmalar ve işlemeler tamamen sizin hayal gücünüze bağlıdır. Dilerseniz evinizin her odasında kullanabilir dilerseniz sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Etuval kumaş tüm ev tekstili ürünlerinde kullanabileceğiniz en sağlam kumaş türlerinden biridir. Tasarladığınız ürünleri yıllarca eskimeden kullanabilme konforu sunar.

Hobipop’ta bulunan her çeşit renkteki etuval gardenya kumaş çeşitleri sizin elinizde adeta bir sanat eserine dönüşebilir. Punch tekniği ile en sevdiğiniz desenleri etuval linen kumaşa işleyebilirsiniz. Hoşunuza giden tüm desenleri ya da sevdiğiniz karakterleri bu kumaş üzerine büyük bir keyifle işleyebilirsiniz. Büyük bir emek vererek hazırladığınız çalışmaları uzun yıllara kullanabilmek için en fazla 30 derece sıcaklıkta yıkamanız çok daha doğru olacaktır.

Ağartıcı malzemeler ile yıkamamalısınız. Ayrıca asarak kurutma yapmanız da çok önemlidir. Dilerseniz düşük ısıda ütüleme yaparak uzun yıllar kullanabilirsiniz. Bu detaylara dikkat ettiğiniz sürece etuval linen kumaşlarınız ile yaptığınız bütün ürünleri çok uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Etuval Linen Kumaş Nereden Alınır?

Hobipop’ta her türlü tarza hitap eden etuval kumaş modellerini inceleyebilir ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz. Etuval gardenya kumaş, etuval patchwork desenli kumaş gibi birçok etuval kumaş seçeneği ile siz de sevdiğiniz tasarımları işleyebilirsiniz. Etuval kumaş fiyatları da seçtiğiniz kumaşın türüne ve boyutuna göre değişiklik gösterir. Hobipop’tan seçeceğiniz her ürünün kalitesi aynı olacağı için güvenle satın alabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM