Göz çizdirme ameliyatı fiyatları; hipermetrop, miyop ve astigmat gibi göz kusurlarında tercih edilen cerrahi yöntemle ilgili merak edilen konulardan bir tanesidir. Kişilerin gündelik hayatında çeşitli zorluklarla karşılaşmasına neden olan miyop ve hipermetrop gibi kusurlar, aynı zamanda sağlıklı görüşü de engeller. Bu gibi durumlarda çoğunlukla tedavi yöntemi olarak gözlük ve lens tercih edilse de göz çizdirme ameliyatı, hastaların konforlu bir yaşantı sürdürebilmesi adına oldukça önemlidir.

Göz çizdirme ameliyatı, refraktif cerrahi kullanılarak lazer ışınları aracılığıyla çeşitli göz kusurlarının tedavi edilmesi olarak tanımlanabilir. Son zamanlarda sıklıkla talep edilen göz çizdirme ameliyatında farklı teknikler kullanılır. Peki göz çizdirme ameliyatı fiyatları nedir, fiyatları etkileyen hususlarla ilgili neler söylenebilir?

Göz Çizdirme Ameliyatı

Sağlıklı görüşü engelleyen astigmat, miyop, hipermetrop başta olmak üzere çeşitli göz kusurları, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kendisini kötü hissetmesine neden olur. Bu tür durumlarda gerekli tanı ve teşhis adımları gerçekleştirildikten ve teşhis konulduktan sonra tedavi aşamasına geçilir. Genellikle gözlük ve lens, oldukça kolay ulaşılabilen tedavi yöntemleridir ve sıklıkla tercih edilir.

Bunun yanı sıra gözlük ve lens kullanımının dezavantajlı olduğunu düşünen hastalar, göz çizdirme ameliyatına yönelim göstermektedir. Lazer tedavisi olarak da adlandırılan göz çizdirme ameliyatı, lazer ışını kullanılarak gerçekleştirilir. Korneanın dış yüzeyinde belirlenmiş olan bir bölgeye noktasal olarak lazer ışını gönderilerek işlem tamamlanır. Böylelikle görme kusurları giderilir.

Lazer Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lazer göz ameliyatında çeşitli işlem basamakları bulunur. Kullanılan tekniğe göre değişiklik gösterebilen işlemlerde temel olarak lazer ışını kullanılır. Lazer ışını, oldukça güçlü bir ışıktır ve pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilir. Lazer kullanılarak gerçekleştirilen göz çizdirme ameliyatında korneanın dış yüzeyinde bulunan belirli bir bölgeye lazer ışını gönderilir. Böylelikle gözdeki kusurların giderilmesi sağlanır.

Lazer Göz Ameliyatında Hangi Yöntemler Uygulanır?

Lazer göz ameliyatı fiyatları noktasında bir hayli önemli olan yöntemler, cerrahi yöntemin başarılı bir şekilde tamamlanmasını amaçlar. PRK Lazer Ameliyatı, No Touch (transPRK) Lazer Ameliyatı ve LASİK ve SMILE Lazer Ameliyatı; göz çizdirmede sıklıkla tercih edilen tekniklerdir.

LASİK Lazer Ameliyatı, gözün kornea tabakasından flep kaldırılması ile gerçekleştirilen bir yöntemdir. Altta kalan kornea yatağına lazer uygulaması gerçekleştirilerek flep tekrar kornea tabakasına yapıştırılmakta ve işlem tamamlanmaktadır.

Göz çizdirme ameliyatında sıklıkla tercih edilen tekniklerden bir diğeri de No Touch Lazer Ameliyatıdır. Bu yöntemde epitel doku kaldırılır. Ardından gerekli işlemler gerçekleştirilir. Bir diğer teknik PRK Lazer Ameliyatıdır. Göz çizdirme ameliyatında keşfedilmiş ilk tekniktir. Kornea tabakasının üst kısmında bulunan epitel tabaka, PRK tekniği ile kaldırılır.

Kornea yatağına lazer işlemi uygulanarak göze kontakt lens yerleştirilir. İşlemden birkaç gün sonra yerleştirilen kontakt lens alınır.

Lazer Göz Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Lazerle göz çizdirme ameliyatı için yaş sınırı bulunur. 18 yaşından büyüklere şartların uygun olması durumunda göz çizdirme ameliyatı yapılabilir. Yüksek numaralı miyop, aşırı yüksek olmayan astigmat ve hipermetrop hastalarında göz çizdirme tekniği uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra teknik, kornea katmanında leke ve iz bulunan hastalara da uygulanabilen bir yöntemdir.

Göz Çizdirme Ameliyatı Fiyatları Nedir?

Özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen göz çizdirme ameliyatında fiyatlarda değişiklikler meydana gelebilir. Fiyatları belirleyen birçok husus bulunmakta olup bu hususları şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

·        Cerrahi yöntemi gerçekleştirecek hekimin nitelikleri ve deneyimi

·        Yöntemin yapılacağı sağlık kurumunun nitelikleri

·        Tercih edilecek teknik

Belirtilen hususların her biri, göz çizdirme ameliyatı fiyatları noktasında belirleyicidir. Göze direkt müdahaleyi zorunlu kılan göz çizdirme ameliyatında hijyenik şartlar altında işlem yapılması oldukça önemlidir. Bu nedenle cerrahi yöntemin gerçekleştirileceği sağlık kurumu ve kliniğin hijyenik olması gerekmektedir.

Göz çizdirme ameliyatı fiyatları konusunda detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Editör: Mustafa YILDIRIM