Beslenme, çocukların sağlıklı büyümeleri ve gelişmeleri için büyük önem taşımaktadır. Çocukluk dönemindeki beslenme biçiminin yaşam boyu etkili olacağı düşünüldüğünde sağlıklı besinler daha da ön plana çıkmaktadır.

Her çocuğun mutlaka tüketmesi gereken yararlı besinleri aşağıdaki gibi inceleyebiliriz;

1- C vitamini Deposu Meyveler

Güçlü bir bağışıklık sistemi için C vitamini oldukça önemlidir. Bu nedenle çocukların mevsimine uygun meyveleri tüketmelerine önem vermek gerekir.

2- Süt, Yoğurt ve Peynir

Vücudumuz için gerekli olan kalsiyumun en iyi kaynağı olan süt, yoğurt ve peynir grubu, çocukların özellikle kemik ve diş sağlığı için büyük önem taşımaktadır.

3- Yumurta

Yumurta, protein kaynağıdır. Ayrıca B vitamini, E vitamini ve demir gibi besin öğeleri içerir.

4- Fındık ve Ceviz

Çocukların hem yağa hem de proteine ihtiyaçları vardır. Bu nedenle kabuklu kuruyemişler çocuklar için faydalı besinlerdendir.

5- Süt ve Süt Ürünleri

Kemik gelişiminde ve doku onarımından görevli olan süt ve süt ürünleri, çocukların her gün düzenli olarak tüketmesi gereken faydalı besinler arasındadır.

6- Protein

Gelişme çağındaki çocukların gelişimlerinin devam etmesi için proteine ihtiyaçları vardır.

Baklagiller, fındık veya et, balık, tavuk ve hindi bu iyi seçimlerden bazıları olarak öne çıkıyor.

7- Balık

Omega 3 içeren balık, çocukların gelişimine katkı sağlaması ile birlikte, yüksek protein içermesi sayesinde büyümelerini de destekler.

8- Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Başlıca enerji kaynağı olan tahıllar ve tahıl ürünleri, sindirim sistemi için oldukça faydalı ve  vücudun hastalıklara karşı direncini artırmayı destekleyen faydalı besinlerdendir.

Hem yetişkinler hem de çocuklar için vücuttaki vitamin ve minerallerin yeterli seviyede olması önemlidir. Çocuklar ve yetişkinler için uygun gıda takviyeleri hakkında daha ayrıntılı bilgiye https://www.orzax.com.tr/  sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM