Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, üçüncü kez başkan olmak için aday oldu. Esgazete’yi ziyaretinde bir söyleşi gerçekleştirmiştik.

İlk belediye başkanlığında(1999)  özellikle Zafer Mahallesi ve Tuna Mahallerinde sokak düzenlemeleri yaptıktan sonra sokaklara ıhlamur ağaçları dikmişti. Özellikle yaz aylarında o mahalleler ‘ıhlamur’ kokusu diğer mahalleleri kıskandırıyordu.

Mersin’liler illerinin ‘Limon çiçeği ve portakal çiçeği’ koktuğunu ve şehre farklı bir anlam kattığını dile getirirler.

Ben, ıhlamurdan, limon çiçeği  kokusundan söz ederek bu dönemde bölgen nasıl kokacak diye sordum.

Başkan Ataç; ıhlamur kokusundan demokrasi –bağımsızlık kokusu geldi.

Bölgesinin kokusunu şöyle tanımladı:

“Limon çiçeği, ıhlamur kokuları çok güzel. Bir de temiz hava kokusu vardır. Temiz havası kokusu demokrasi bağımsız havasıdır. Güneşli hava temiz hava hem aydınlığı simgeliyor hem de demokrasi simgeliyor. Tepebaşı’nın kokusu böyle olacak.

Eskişehir’in genelde böyle takdir edilmesi, yıldızlaşması bizim emeği ile gerçekleşti ama bunun altında önemli olan Eskişehir halkının mayasının çok iyi olması. Bunlar birleştiğinde Eskişehir’in büyüsü var. İnsanları tesir altında bırakıyor. Bunlar birleştiğinde çağdaş Tepebaşı ortaya çıkıyor.”

Demokrasiden, insan haklarından, 12 Eylül’den hesap vereceklerinden söz eden AKP iktidarının bunlardan ne anladığını daha doğrusu ne uygulamak istediğini herkes anladı.

İleri Demokrasi’nin ‘kendilerini  yarayan demokrasi, insan hakları, hukuk’tan ibaretmiş.

Tabi bunları yaşayınca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın söz ettiği demokrasi, bağımsızlık kokusunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu algılamamak mümkün değil.

Tepebaşı bölgesindeki demokrasi; gökkuşağı gibi 7 renk, ıhlamurların, bölgeye uygun çiçeklerin kokusunu temiz bir hava içinde yaşamak, solumak anlamına geliyor.

         ***         ***      ***

“DENEYİMLİ” VEYA EMEKLİLER CAFESİ

Tepebaşı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği insan odaklı projelerinden bir tanesi birkaç gün önce gerçekleştirildi.

“Deneyimli Cafe”

Espark’a çok yakın olan Sinan Alağaç Parkı’nda açılan bu cafe yaşlılar ve emeklilere yönelik. Huzurlu ortamda hem sohbet edecekler hem çaylarını yudumlayacaklar. Kitap, dergi ve gazete okuma olanaklarının da bulunduğu cafede  ayrıca unutulan domino, satranç ve biriç gibi oyunlar  bulunuyor.

İnsan kaynaklı proje yaratan, deneyimli cafeyi yaşama sunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.