Instagram, en popüler fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağlarından biridir. Hizmet, kullanıcıların gizliliğini ciddiye alarak Facebook şirketinin yönetimi altında faaliyet gösterir.  Böylece, Instagram'daki herhangi bir kullanıcının profiline göz atabilirsiniz hesap gizli olmadığı sürece. Ancak bu kişi sizin onlara baktığınızı anlayamaz. En azından platform bu bilgiyi doğrudan ifşa etmez. Ama öğrenmenin bir yolu var.

 Sıkı bir takipçi sizi takip ederse, iz bırakmamak için ellerinden geleni yapacaklardır. Ancak söz konusu kişi amatör ise iz bırakmıştır. Bunu anlamanın en kolay yolu hikâyeler özelliğini kullanmaktır.  Takip etmediğiniz profiller ekranın alt kısmında görünecektir. Gizlilik düzenlemeleri nedeniyle, Instagram'daki hiçbir kullanıcı hesabını kimin görüntülediğini göremez. Bu daha önce mümkün değildi ve muhtemelen asla olmayacak. Ancak her geçen gün instagram takipçi hilesi uygulaması için sayı artıyor.

 İnstagram Profilime Kim Baktı? Bu Uygulamalar İşe Yarıyor mu?

Android ve iOS uygulama mağazaları sayısız "profilimi kim görüntüledi" uygulamasıyla dolu. Her hafta belki de Google Play Store veya App Store'a onlarca benzer uygulama Instagram takipçi hilesi uygulaması ekleniyor. Ancak bu uygulamalar tamamen işe yaramaz.  "Instagram profilimi kim görüyor" gibi uygulamalar, mobil mağazalarda genellikle yüksek puanlara sahip olabilir.

Ayrıca bu uygulamaları indirdikten sonra Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz istenecektir. Başka bir deyişle, kişisel bilgilerinizi uygulama geliştiricilere kendi ellerinizle sağlarsınız. Sonunda, hesabınızın saldırıya uğraması bile mümkündür. Yaygın bir örnek, kullanıcıların bilmeden diğer hesapları takip etmesidir.

İnstagram Verilerine Göre Ne Kadar Kullanıcıya Sahiptir?

Instagram'dan alınan 2019 verilerine göre; Uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısı 400 milyon civarında. Bazı kullanıcılar uygulamayı sadece insanların neler yaptığını takip etmek için kullanırken, birçok kullanıcı düzenli olarak fotoğraf ve video yayınlıyor. Ancak, birçok kullanıcı, öğrenmek için Instagram profillerini kimin görüntülediğini ve farklı uygulamalar satın aldığını merak ediyor. Uygulamanın gizlilik politikası gereği tüm kayıtlara ulaşılamaz.

 Öncelikle tüm Instagram kullanıcılarının ilgisini çeken bu işlemin mümkün olmadığını açıkça belirtmeliyiz. Gizlilik politikası nedeniyle Instagram, kullanıcılarının hiçbirinin profilleri kimlerin görüntülediğini göstermesine izin vermez. Bu işlem, çatısı altındaki Instagram veya Facebook için geçerli değildir. Yine, başka hiçbir uygulama, uygulamanın kendisinin izin vermediği bir işlemi görüntüleyemez. Bazı kullanıcılar arasında ise bedava instagram takipçi hilesi oldukça yaygındır.

İnstagram Sürekli Güncelleniyor mu?

Instagram sürekli olarak güncelleniyor ve kullanıcılara daha ilginç ve kullanışlı özellikler sunuyor. Ancak, Instagram profilini kimin görüntülediğini gösterecek bir özellik geliştirmekten hiç bahsetmedi. Her Instagram kullanıcısının öğrenmek istediği ve merak ettiği bu işlem, uygulamanın sunmadığı bir özelliktir. Elbette Instagram profillerini gösterdiğini iddia eden birçok web sitesi ve mobil uygulama da var. Kullanıcılar arama motoruna "Instagram profilini ücretsiz görüntüleyenler" yazdıklarında birçok uygulama ile karşılaşacaklar.

Bazı Instagram uygulaması blog sayfalarında "Kullanıcı profillerini görebilir miyim" gibi yorumlar var. Bu yorumları yapan kişiler sadece takipçilerinin listesini görür. Bu listeler herkesin abonelerinden rastgele hesaplar seçilerek oluşturulur. Bu, bu listelerin profil sayfalarını görüntüleyen hesaplar olmadığı ve belirtildiği gibi profili görüntüleyen kişilerin listesini göremediği anlamına gelir.  Instagram profilinizi görmek isteyen uygulamalar indirildikten sonra Instagram kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapacaksınız. Hesap bilgilerinin bu uygulamalarla paylaşılması durumunda, bu bilgiler uygulamanın yöneticisiyle de paylaşılır. Hesap bilgilerini paylaştıktan sonra uygulama, takipçileri ve takip edilen listeleri, özel mesajları ve paylaşımları, beğenileri ve yorumları gösterebilir. Tüm bu kişisel bilgilerden rastgele bir liste oluşturur ve bunu "Son görüntülenen profiller" altında görüntüler.

Editör: Mustafa YILDIRIM