Fotoğrafa genel olarak şöyle bir baktığımızda "gölge olanlar" ya da "güneş olmayanlar" diye ikiye ayırmalıyız amatör sporun sıkıntılarını.

Şöyle ki; Avrupa da amatör sporun gelişmesi için o bölge de faaliyet gösteren iş adamları ya da yerel yönetimler sporcuların "güneşi" oluyorlar yani amatör spor kulüplerine maddi anlamda destek veriyorlar. Hükümette sponsor olan firmaları destekliyor.

Eskiden savaşlar meydanlarda iki tarafın askerleri arasında geçiyor ve güçlü olan kazanıyordu. Şimdi ise savaşlar boyut değiştirdi. Ekonomik ve sosyal savaşlar kendini gösterdi ve Spor da bunların içinde yer alıyor. Ülkeler kalkınmışlıklarını ve gelişmişliklerini Uluslararası spor karşılaşmalarında aldıkları neticelerle bağdaştırıyorlar.

İş böyle olunca amatör sporcular kendi bölgelerinde destek görüyor.

Hatta sponsorlar sporcunun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak duruma geliyor.

Ne için? El cevap: "Ülkeleri" için... Biz de ise nasıl? Yorumu size bırakıyorum...

Yukarıda da söylediğim gibi " Kişi kendine yakışanı yapar" Bizim zenginlerimiz, zenginliklerini hep kendilerine borçlu oldukları için bu memleketin insanlarına yatırım yapma gereği duymaz. İstihdam sağlaması iş vermesi onun için yeterlidir. Yapsa da "kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" mantığı ile zaten parası olan spor dallarına yapar. Futbol gibi...

Bu söylediklerimi üstüne alınanlar alınabilir.

Dedim ya amaç iyiye, doğruya ve güzele ulaşabilmek.

Üstüne alınacak kaç kişi çıkar onu da bilmiyorum ama...

Halkın arasında pelesenk olmuş bir söz var özellikle gençlerden duyuyorum,

"Her şeyi Devletten beklememek lazım" diye...

Birileri artık bu taşın altına elini sokmalı... Vesselam...