Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, düzenlediği basın toplantısı ile 2 yıllık icraatlarının hesabını verdi.
Esgazete’de ayrıntılı haberi okuyabilir, yaptıklarını öğrenebilirsiniz.
Konuşmalarının içinde bazı bölümler dikkatimi çekti, onların üzerine yorum yapma gereğini duydum.
Milletvekilliğinden istifa ettikten sonra Odunpazarı Belediye Başkan adaylığından sonra  başkan olan Kazım Kurt, daha işin başında “Ben CHP’liyim” diyerek politik kimliğini ortaya koydu ve bunu icraatlarının içinde de sık sık yineledi.
Oysa Eskişehir’de belediye başkanları olanlar bu politik kimliğini ortaya koymadılar. Sanki ‘partiler üstü’ veya ‘yansız’ olarak davranmayı yeğlediler.
Yani, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, “Belediyede bazı çalışanlar kendilerini AKP il başkanı sanıyorlar” cümlesini dinlerken partiler üstü belediye başkanları aklıma geldi. Yapılan hizmetlerin partisine ‘oy’ olarak gelmediğini  1 Kasım’da yapılan genel seçim ‘acı’ şekilde gösterdi.
Kurt, belediye başkan olduğu günden bu yana hizmet çalışmalarını sürdürürken diğer tarafta da “CHP’li kimliğini” sürekli ortaya koydu.
 HAMAMYOLU PROJESİNE ESKİŞEHİRLİ MİMARLARDAN ‘TIK’ YOK
‘En önemsediğimiz konulardan birisi” dediği Hamamyolu Projesi oluşmasında  Eskişehir Mimarlar Odası ve Eskişehirli mimarların ilgisizliğinden yakındı Kurt.
Hamamyolu; Eskişehirliler için çok önemli. Yıllar öncesinin Hamamyolu’nu Akar deresini anımsayanlar Kurt’un o günleri anımsatacak düşüncelerini açıkladığında heyecanlanmışlardı. Bu projenin oluşmasında Eskişehirli mimarlar ve Oda ağırlığını koymalı idi. Bizimkiler duyarsız kalırken Ankara ve İstanbul’dan mimarlar duyarsız kalmamışlar. Proje üretmişler Hamamyolu  Çalışma Grubu’na iletmişler.
Oysa Eskişehir’de yaşayan, Hamamyolu’nun eski günlerini daha iyi algılayabilen bir Eskişehir mimarın bu projeyi çizmesini isterdim. Umarım bu konuda Eskişehir Mimarlar Odası’nın bir açıklaması olur.
***      ***
 
Odunpazarı Belediyesi’ne başkan Kurt’un deyimi ile ‘hukuka aykırı’ biçimde icra gönderenlere tepkisini Odunpazarlılar da katılacaktır.
 Kurt, 2 yılda ‘borçlara’ rağmen güzel işler yaptı. Tabi ki eleştirilecek, eksiklikleri var. Umarım bu eleştirileri dikkate alarak 3 yılda daha başarılı olur.
“Bu 2 yıl boyunca işte az önce söylediğim gibi bana güven duyan ve dostluğunu hissettiğim tüm Eskişehirlilerin, Odunpazarlıların karşısına "başı dik" ve "hesap verebilir" şekilde çıkabilmek temel hedefimdi” diyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, görevinin sonunda da hesap vermiş huzuru içinde ‘başı dik’ olarak bölge halkıyla kucaklaşacağına inanıyorum.