30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için partiler, partilerin adayları ‘harıl harıl’ çalışıyor. Uğramadıkları yerlere şimdi gidiyorlar, oy talebinde bulunuyorlar.

Bugün hem CHP’den hem de AKP’den duyumları kısaca iletelim.

CHP’de ilçelerde meclis üye adayları ile ilgili duyumlar ve isimlerin dile getirilmesi bile karışıklığa neden olmuş.

Örneğin; Sivrihisar Belediye Meclis üyeliği için ilk sıraya avukat Sinan Özkar, Seyitgazi Belediye Meclis üyeliği için ilk sıraya avukat Aydın Ünlüce, Mahmudiye belediye meclis üyeliği için ilk sıraya avukat Yunus Emre Karabulut’un konulacağı söylemi bile bu ilçelerde hareketliliğe, tepkiye neden olmuş. Bu ilçedeki CHP’liler ilçede ‘belediye meclis üyeliği yapacak kişi yok mu’ diyorlar?

Yine bir duyuma göre; Büyükşehir Belediye Başkanı  ve CHP’nin adayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Kaymaz çalışmaları sırasında bir Kaymazlı CHP’linin ‘Hocam nasıl belediye meclis üyeleri olacak’ sorusuna ‘Avukat, mühendis, mimar olacak’ diye yanıt vermiş… Bunun üzerine Kaymaz’lı ‘Hocam burada senin dediğin kaç tane mühendis, mimar, avukat var’ diye tepki göstermiş.

Yani; daha önce dediğim gibi, belediye meclis üyesi adaylarının isimleri açıklandıktan sonra yeni bir tartışma ortamı yaratılacak.

Gelelim AKP ile ilgili bir anket çalışması…

Bir şirket elemanları sokaklarda özellikle kahvehanelere giderek anket çalışmaları yapıyorlarmış.

Büyükşehir’in çalışmalarından memnun olup olmadığı, geçen seçimlerde (yerel ve genel) kime oy verdiniz? Şimdi kime oy vermek istiyorsunuz diye 10’nu aşkın soru yöneltmişler.

Burada ilginç olan sorular veya yanıtlar değil…  Anket çalışmaları yapanlar soruları yanıtlayan vatandaşların adres, isim ve telefonlarını da almışlar.

Ankette yanıt veren bir vatandaşa bir gün soran bir kadın arıyor. Anket şirketinden aradığını söylüyor ve anket çalışmalarını ‘doğru olup olmadığını anlamak ‘ için aradığını dile getirmiş.

Aranan vatandaş bu yerel seçimde ‘CHP’ye vereceğini, genel seçimde de MHP’ye oy vereceğini ‘ söylemiş. Bunun üzerine şirket adına arayan kadın niye ‘Harun Karacan’a oy vermiyorsun’ sorusu üzerine vatandaş ‘Niye vereyim’ diye çıkışıyor. Kadın sorusunda ısrar edince, vatandaş ‘Bana bir neden söyle’ diye tepkisini dile getirmeye çalışıyor.

Kadın; ‘Eskişehir’in çocuğu’ diye ısrar etmesi üzerine ‘Büyükerşen’in Yunanistan’ın çocuğu mu? Biz yaptığı hizmete bakıyoruz’,….

Tabi bu konuşmalardan sonra vatandaş rahatsız olmuş  ve anket çalışmalarına ‘Bizim adreslerimizi telefonlarımızı alıyorlar, acaba anket çalışmaları diye bizi ‘fişliyorlar’ mı diye endişesini dile getirdi.