Malumunuz okulların açılmasına az bir süre kaldı ve okullardaki kitap dağıtım işi de yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu konuyla ilgili çok sayıda ihbar aldık. İddialar şöyle; "

Odunpazarı bölgesindeki okullarda öğrenciler okula geldiklerinde özel ambalajlı poşet içerisinde kitaplarını alacaklar. Ancak işler Tepebaşı bölgesinde o kadar da iyi gitmiyor.

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlığın göndermiş olduğu kitabı ihale yolu ile poşetli olarak okullara dağıttırması gerekirken ihale alan firma poşetleme yapmadan dağıtıyor mu? Eğer gerçekten böyleyse haksız kazanç elde etmiş olunuyor mu?

  Kitaplar ilkel bir şekilde özensizce dağıtılıyor. Hal böyle olunca insanların aklına da bir sürü soru işareti takılmış durumda.

Neden ihale il dışından bir firmaya verildi? Neden bu firma işini düzgün yapmıyor? Neden Tepebaşı Bölgesindeki okullarda kitaplar poşetsiz? Bu konu neden yetkililer tarafından denetlenmiyor?  

Tepebaşı bölgesindeki okuyan öğrencilerimizin de kitaplarını tertemiz kucaklarına alma hakkı yok mudur? Kitaba özendirmek, okuyan bir nesil yetiştirmek için çaba sarfetmemiz gerekirken  neden çocuklarımızı soğutuyoruz?

Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını ve durumun araştırılmasını temenni ediyoruz.