Eskişehir'in Türk Dünyası'nın Kültür Başkenti olması nedeniyle etkinlikler Cumartesi günü açılış törenleriyle başladı.
Atatürk Stadyumu'ndaki açılış törenine Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, siyasiler olmak üzere birçok bürokratla birlikte vatandaş da katıldı. 
Tabi böyle etkinliklerde protokola yer ayrılır. Listeler yapılır, gözden geçirilir. Protokolde yer alacak kişiler bellidir. Kişiler isim anlamında değil makamları ile bellidir ve temsil ettiği kurumlar ile...
İktidar AK Parti olunca doğal olarak partinin örgüt yöneticileri rahatça stadyuma girdiler, sıkıntı olmadı.
Ancak ana muhalefet partisi il başkanı protokolde adını bulamaması daha doğrusu yer ayrılmamasının mazereti olamaz. Bunu karşılığı olarak CHP İl başkanı ve milletvekilleri olayı protesto ederek stadyumdan ayrıldılar.
Protokolde sadece ana muhalefet partisi il başkanı değil, bazı vali yardımcılarına ve bürokratlara bile yer ayrılmamış. Tabi yer ayrılmayan bürokratlar seslerine çıkaramadı ama ana muhalefet partisi anında tepkisini dile getirdi.
Böyle bir hata yapılırsa Türk Dünyası etkinliğinin 'Ak Parti şovuna dönüştü' veya 'AK Parti propagandasına dönüştü' iddiaları ortaya atılır...
Protokulü kim hazırladı?
Düşünün iktidar ve muhalefet partileri milletvekilleri, bürokratlar Eskişehir'i Türk Dünyası'nın başkenti olması için birlikte mücadele ettiler.
Yani güzel bir benzetmek yapmak istersek; birlikte yemek hazırladılar ama, yemeğe gelince 'kusura bakma seni unuttuk, hata yapmışlar' diyerek yer ayrılmamasının mazereti olamaz.
Protokol hatası küçük bir hata olarak yorumlamamak gerekir.
Bizler de bilirsiniz, kraldan çok kralcılar olur.
Hani diyorum bu protokolü kim hazırladı. Başbakan bu hatayı duysa sanırım birilerine büyük fırça atardı.
Diyeceğim şu ki; Eskişehir'i Türk Dünyası'nın başkenti yapmayı başardık ama protokolü hazırlamayı beceremedik... 
Bu etkinlikler nedeniyle Türk Cumhuriyetlerinden gelen konuklar vardı. Hepsini sevgiyle kucakladık..
Ana muhalefet partisi il başkanını bile kucaklayamadık.
İktidarın son günlerde sık sık 'Barış' ve 'Kardeşlik' söylemlerini dile getirdiği süreçte bile birbirimizi kucaklayamadık....
Zaten 'Barış' ve 'Kardeşlik' sözde değil yürekte olur... 
          &&&&&                           &&&&&&
ESKİŞEHİR'İN BAHARI
Hafta sonu özellikle Pazar günü hava güzel olunca Eskişehirliler dışarıda soluğu aldılar. Adalar, Odunpazarı, Köprübaşı insan selinden geçilmiyordu.
Bunun yanısıra Eskişehir dışından gelen yerli turistler Eskişehir'in baharına farklı bir renk getirmişlerdi.
Eskişehirliler stadyumda kucaklaşmadı ama Odunpazarı'nda, Adalarda, Köprübaşında, kent park, Sazova'da ki parkta yerli yabancı turistlerle kucaklaşmayı bildiler...
Dedim ya Eskişehir'in baharı başkadır.