Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu Hayırlı olsun 

Türkiye’nin tüm illerindeki çalışma ve gelişmeye dikkate alarak bir kıyaslama yaparsak en çok hak eden Tabiî ki Eskişehir.

10 yıl öncesi ve sonrası Bu kadar kısa süre de kalıcı gelişmeyi ve bu duruma gelmesinde büyük emekleri olan 3 belediye başkanına ve Eskişehir halkının verdiği katkıya da teşekkür etmek gerek.

Kültür şehri olmak ve bunu taşımak insandan geçer. Eskişehir yapısı itibariyle kültürlü bir kenttir. Başka iller de çok rastlanamayacak olan yabancı kültürünü benimsemiş şehirdir. Yaklaşık 700 bin nüfusu ile, farklı kültürleri bir arada taşıyan sevgi, barış, kardeşlik duyguları içinde Medeni şehirdir.

Çalışmalarımdan biliyorum bu güzel birliktelik ve kardeşlik nifak tohumu ekilmezse, ötekileştirilmezse, olumlu yönde desteklenirse ki öyle oldu çok daha güzel sonuçlara gidilir.

Bu çalışma başlatıldığından beri Eskişehir Valisi Sayın Kadir Koçdemir samimi bir çalışma yürüttüğünü STK lardan duyduk.  Her birimizi ayrı ayrı dinledi fikrimizi alıyor dediler. Bu da çok önemli bir farklılık. Teşekkür ediyorum. Umarım bu fikir alışverişi tüm Eskişehir sivil toplum örgütlerini kapsar.

 Açılış ile ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim yeteri kadar yazıldı söylendi. Eksikleri ile fazlasıyla sonuçta açılış oldu  bitti. Bu tür çalışmaları düğün yapan evlere benzetirim hep. Mutlaka bir şeyler unutulur ve eksik kalır. Olabilir bunlar telafi edilip dersler çıkarılmalı. tek konu şu ekonomik olarak büyük bir bütçe ile çalışıldı. Yani un var yağ var şeker var sadece iyi bir ahçı bu kadar konuğa yemek yapacaktı. Yaptı da ama her düğünde olduğu eksiklerde olmuş.

 Eskişehir’in Şimdi tüm beklentisi bu günü anımsatan Büyük bir Kültür merkezi yapılması. Bu da kalıcı bir eser olur.

 Her zaman olduğu gibi bu tür etkinlikleri takip eden ve neden yaptıklarını anlamadığım bazı insanlar çıkar ve örneğin bu açılış gününde gülerek eşim anlattı 10 lar ca şemsiye atkı taşıyan İnsanları görmüş. Bir kadın arkadaşımız bu kadarı ne yapacaksınız demiş. cevap şu.. Ben orada çalışıyorum onun için aldım. Ne işe yarar ne yapar satsa satamaz amblemli evindeki herkese alsa tüm ev ahalisi ile oralarda olur bu tipler. Birçoğu parti üyesidir. Ama partili olmak nedir deseniz bilmezler. Ama olsun kalabalık ederler.  Bu konu çok ayrı bir yazı konusu. Sırası geldiğin de bu boş kalabalıkların faydası var mı partilere onu da yazarım.