Yeni yılın ilk hediyesi  AKP iktidarından geldi.

Asgari ücret 846 lira oldu.

5 milyon asgari ücretli, 2014 yılında geçerli olacak asgari ücret artışına kilitlenirken,  asgari ücretin her yıl enflasyona yenildiğini gördük.

Gördük de ne hikmetse bu asgari ücretle çalışanlar ve aileleri bunu bir türlü göremedi.

Bu sistemi savunan partilere oy vermeye devam etti.

Aslında sınıfını bilseler böyle açlık sınırı içinde yaşamazlardı.

Neyse yine dönelim asgari ücrete…

Bakan Faruk Çelik asgari ücretin, 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5′lik ücret artışı yapılarak net olarak 846 TL, ikinci 6 ay içinse yüzde 6′lık bir artış yapılarak net olarak 891 TL, olacağını açıkladı. DİSK-Ar’ın raporlarına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1121 lira.

Asgari ücretin açıklanmasından sonra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu açıklama yaparak “Bu asgari ücret hırsızlıktır” dedi.

Çerkezoğlu’nun söylediklerinden  kısa alıntılar.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücreti gecikmeli olarak açıklandı. Buna göre asgari ücrete 2014 yılında yılın ilk altı ayı için % 5’lik yani 42 liralık bir artış yapıldı. Bu tutar günlük 1.4 lira, yani öğün başına 47 kuruşluk bir artıştır.

 Türkiye’de dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı, 2014 asgari ücretinin 4 katından fazladır. DİSK’in hesaplamalarına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1121, yoksulluk sınırı 3544 liradır. Buna göre dört kişilik bir işçi ailesi, 1 aylık ücretle 1 hafta geçinebilecek 3 hafta aç kalacaktır. Açlık sınırının altında asgari ücret toplumsal cinayettir.”

Arzu Çerkezoğlu’nun açıklamasını yorumladığımızda şu ortaya çıkıyor:

“Asgari ücret: Açlık, hırsızlık ve cinayet”

Yeni yıl hediyenizi beğendiniz mi?

Sessiz, suskun ve yorum yapmadığınıza göre bu asgari ücret size çok bile….

Bol bol harcayın…

2014; sevginin, dostluğun, paylaşmanın, dayanışmanın ve çürümüş düzene, Kapitalizme karşı mücadelenin yılı olsun, herkese kutlu olsun.