Mart ayından itibaren siyasi partiler seçim start veriyor.

Artık mahallelerde, sokaklarda, caddelerde, kıraathanelerde, ilçe ve köylerde seçim çalışmalarına başlayacak.

Diğer tarafta da özellikle belediye başkan adayları isimleri  sık sık gündeme gelecek. Zaten birkaç yıldır  isimler gazetelerde, köşelerde yer alıyor. Bu isimler arasında varolan belediye başkanlarımız  var.

Son birkaç yıldan beri Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın ismi geçiyor. Karacan’ın ‘aday olmayı düşünüyorum’ diye bir ifadesi olmamasına rağmen ismi sık sık ‘başkan adayı’ olarak lanse ediliyor.

Bu tek nedeni ETO Başkanı olmasından kaynaklanmıyor.

Harun Karacan, iletişim kurduğu insanlarla sadece ETO başkanı olarak konuşmuyor. Genelde iletişiminde ‘Yurttaş Karacan’ gibi davranıyor. İnsanlarla bir işadamı, oda başkanı olarak davranmıyor.  Doğal olarak iletişim kurduğu insanlarla faklı bir ‘sıcaklık’ yaratıyor. Bu da iletişim kurduğu insanlar arasında sıcak bir empati oluşuyor.

Karacan, ETO Başkanı olarak farklı projeleri ile gerek oda üyeleri  arasında gerekse Eskişehir  kamuoyunda dikkat çekti. Projeleri uygularken Eskişehir kamuoyu ve üyeler ile beğeni ile karşılandı. Eleştiriler karşısında bile uslup da farklıydı.

‘Yurttaş Karacan’ sadece üyeleri ile değil şehirdeki demokratik kitle örgütleri ile sıcak ilişkilerde bulundu. Çeşitli siyasi parti üyesi olan veya destekleyen kişilerle ‘açık bir empati’   kurmayı başardı.  Çeşitli partilere sempati duyan veya üyesi olan vatandaşlarla sohbet ederken ‘Karacan’ ismi gündeme geldiğinde hemen hemen hepsi ‘sempati’ ile bakıyor.

Yani, ‘bizim partiden aday olması isterim’ diyen çıkıyor.

Biliyorsunuz, özellikle yerel seçimlerde adaylarda aranan özelliklerin içinde halkın sevdiği, değer verdiği kişiler ön plana çıkıyor.

Bence Harun Karacan’ın bu yüzden ismi sık sık gündeme geliyor.

Karacan, iletişimlerinde ETO Başkanı Karacan yerine daha çok ‘Yurttaş Karacan’ gibi davranması  kamuoyunda sempati ile karşılanmasına neden oluyor.

O yüzden varalon belediye başkan adayların da Karacan’ı ‘rakip aday’ olarak görmeleri de doğal. Özellikle AKP içinde yüksek sesle dillendirilen bir isim; ‘Yurttaş Karacan.’