Bu haftanın yazısını tam düşünüp seçenekler arasında hangisini ele alayım derken bir önceki gün önce sosyal medyada , yerel basında sonrasında ise ulusal basında  güruh halde büyüyen bir dalgalanma yaşandı.

Eskişehir’de kız yurduna giren adam üçüncü kata kadar çıktı…

2019 yılına kadar sendikal süreçte  mesaim içinde olan ve yine iddiayla sabittir ki; kılcallarına kadar bildiğim ve hafızamda daim bahtsız kurum olarak kalacak olan Eskişehir Kredi Yurtlar Kurumu Yunusemre yurt müdürlüğünde olan bu olay…

Şaşırdınız mı derseniz asla derim.

11 .07. 2018 yılında 703 sayılı Kanun hükmünde kararnameyle bölge müdürlükleri kapatılıp her il kendi başına müstakil il müdürlüğüne çevrilmesi ve her yurt binasının da kendine ait bağımsız yurt müdürlüklerinin  yapılması hatta bir binada bazı yerlerinde ise; her katın bir yurt müdürlüğüne çevrildiği yeni bir sisteme çok hızlı bir dönüşüm yaptırıldı.

Tabii bu süreçte kurumu, geçmişi, hizmet anlayışı, gelecek hedefi de sıfırlandı

Bitirilen ne idi?

 Liyakat, kalite, sadakat ve hakkaniyet …

İlgili kararnamede ucu açık bırakılan bir maddeyle ‘’görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınav şartlarına dahil olmadan atanır.’’cümlesini dayanak alınarak yurdun her yerinde özellikle bir devlet kurumundan Kredi Yurtlar kurumuna birdenbire bir kavimler göçü başladı.

(Yanılmıyorsam; halen  kredi yurtlarda atamalar bu kararname doğrultusunda ve meşhur o cümle doğrultusunda yapılmaya devam ediyor).

Benim bildiğim bizim üniversitenin olduğu mahallede görev yapan  idari kadroda bir arkadaş komşu bir ile il müdürü yapılmıştı.

Tabii bu arkadaş görev yaptığı süreçte de o ildeki kurumun içinden geçmişti.

Yine ilimizde bir binaya bir günlük tabela asılarak yurt yapıldı Başşehirden gelen bir arkadaşa yurt müdürü ünvanı verildi arkadaşımız başşehir’e geri döndü sonra da o tabela indirildi.

Arkadaş’a özel tabela hizmeti diyebilir miyiz?

Devamında ise; kurum çalışanları uzun süre bekledikleri liyakat sürecinin de askıya alınması sonucunda kariyer umutlarını ve hayran olduğum aile ortamı havalarının yeni beylerce bitirilmesi neticesinde birer ikişer emekli olmaya başladılar ve senelerce kredi yurtları omuzlayan dik duran kuruma saygıyla sahiplenen o hak sahipleri hem atanan yeni beyler hem de yandaş, (arka bahçe sendikamsı) yapıların baskı, ayrımcılık, eyyamcılıkları sonucu çok sevdikleri ve aile kabul ettikleri kurumlarına isteksiz emekli olarak veda ettiler.

Ben bu noktada dik duran, eğilmeyen, taviz vermeyen, kuruma son noktaya kadar sahip çıkan ve o kurumun hafızası vicdanı olan tüm değerli  o şahsiyetleri saygıyla selamlıyorum.

Yine  bu süreçte kuruma personel alımları sözleşmeli personel statüsünde yapıldı, yapılıyor. Biliyorsunuz sözleşmeli çalışmada tüm ipler bir idarecinin elinde olduğundan ve sürekli bizden olmazsan, bizim sendikaya dahil  olmazsan ya da bize karşı olursan

 İşin biter!!!

Tehditi altında bugün dahi dozu hayli yüksek yurt kur çalışanları mutsuz, yarınsız ve huzursuz olarak mesai vermeye devam ediyorlar…

Bir de biliyorsunuz yurtların acemi yönetiminin öngörmediği ve hazırlanamadığı salgın bitimi ve 2021-2022 yüksek öğretim ve eğitim dönemi başında ülke genelinde yaşanan karmaşa ve yetersizlikler kurum tarihinde yer aldı.

Yazımın başlığında bulunan bahtsız yurtlar ın içeriği sanırım bu sarih anlatımla bir nebze anlaşılmıştır….

Eskişehir Yunusemre yurt müdürlüğün’de olan olaya Anadolu Üniversitesi Yunusemre yerleşkesinde  ve 2021-2022 eğitim öğretim döneminde sıfırdan yapılan  bloklardan oluşan Yunusemre yurt müdürlüğün’de normalde en son güvenlik sistemi ve donanımlarının olması gerekiyor…

Bir de bir konuya ilişkin iddialar…

- Elini kolunu sallayarak güvenlikli bir yerleşkeye girmek

 - Oradan yurt güvenliğini geçmek

-  Oradan  da kız yurdunun üçüncü katına çıkmak

Amerikan aksiyon, gerilim içerikli bir film izlemiyoruz.

DEĞİL Mİ??

Tabii bir de bu olayın üzerine  Eskişehir’e yurtların bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da  gelecek olmasına denk gelmesi  ayrı bir ilginçlik olarak ortaya çıkıveriyor.

Bu ara Sayın Bakanın ziyaretinde bir farklı hava oluşmuş; Eskişehirspor es geçilmiş, konuya  lal olunmuş …

Şaşırdık mı ?

Yok niye şaşırayım diyorum.

Zaten Eskişehirspor dendimi bazen Eskişehirde Porsuk bile tersine akmıyormu…

Yani yazdıkça insanın içi kararıyor ve olumsuzluklar zincirin de umutsuzluklar denizinde kayboluyor insan.

Umutlu ,gönenç haberlerle de sizlerle olma dileğiyle…

 Kredi Yurtlar Kurumu devletin kurumudur, çalışanları devletin çalışanlarıdır, yönetici hataları da çalışanlara yüklenmesin.

Hesap kurumu yerelde yönetenlerden sorulsun lütfen…

Tüm hemşehrilerimizi saygıyla selamlar…

Eskişehir’de Eskişehirli kalın diyorum.