Eskişehir'de geçtiğimiz pazar günü, yani 15 Aralık'ta başarı ödülleri adı altında bir program düzenlendi.

Düzenleyen de Ahmet Can Akdemir isminde bir şahıs...

Yarışmada halk oylaması için ilk önce bir internet sitesi açıldı.

Daha ilk gün site patladı, siteye giriş yapılamadı, bazı kategoriler hiç açılmadı vs… Yani doğru düzgün bir halk oylaması yapılamadı.

İş jüriye kaldı. Çıkan sonuç ortada...

Ayrıca gecede çok sayıda ödül alan bir kurumun ve diğer başka kurumların çalışanlarının jüride yer alması da ayrı bir skandal.

Gece için aday gösterilen katılımcılardan ücret talep edilmesini ise ayrıca tartışalım derim.

Danışma kurulundan biriyle görüştüm: “Bana bir şey danışılmadı. Herhalde danışmama kurulu olarak atandık. İsmimin kullanıldığını anladım. Geri çekildim” diyor.

Ödül alanlardan biriyle görüştüm; “Hiç alakasız bir konuda ödül verdiler. Bizi kırmamak için verilmiş bir ödül.  Organizasyonu doğru bulmadım. Belli bir zümrenin organizasyonu gibiydi” dedi.

Ayrıca gecede deyim yerindeyse kentte suyun başında olan birçok kurum ve şahsa ödül verildi.

Bunun nedenini az çok anlamışsınızdır.

Tamamen ticari bir kaygı ile ortaya konmuş bir proje...

Bazı olumsuzlukları örtbas etmek için tanınmış bir sunucu da davet edilmiş. Özge Ulusoy...

Program defile havasında gerçekleşince katılımcıların keyfine de diyecek yok tabi...

Bir organizasyona giderken sorgulamak lazım...

Hele hele bir kent için başarı ve ödül kelimelerini içeren bir çalışmaysa bu, iki kere düşünmek lazım.

Kim yapıyor, neden yapıyor, niçin kentin dinamikleri düzenlemiyor da Ahmet Can Akdemir isminde bir kişi düzenliyor sorusunu sormak gerekmez mi?

Bu tür organizasyonları her önüne gelenin yapmaması taraftarıyım...

Böyle ağır sorumluluğu olacak bir çalışmayı ETO, ESO, Kent Konseyi, üniversite gibi kentin dinamikleri yapmalı.

Ödül alanlar belki kızacak, ancak yukarıda bahsettiğim konuları düşününce sonrasında bana hak vereceklerdir. Kaleme almadığım daha onca olumsuzluk bize ulaştı. Ancak daha fazla kelime kalabalığı yapmak istemiyorum.

Ayrıca Ahmet Can Akdemir de haklı, kentin ağabeyleri, taşın altına elini koyması gerekenler, kent için önemli mevkide oturanlar tarafından meydan o kadar boş bırakıldı sonuç ortada.

Eskişehirspor örneğinde gördüğümüz gibi...

Sezar’ın hakkı Sezar’a, Eskişehir’de bu kadar önemli ismi bir araya getirmek de kolay iş değil, helal olsun! Bence bir plaket de Ahmet Can Akdemir’e verilmeliydi…

Özetle; jürinin, jüride olup  çalıştığı kurumların, arkadaşlarının, sponsorların ödül aldığı başka bir yarışma daha inanın hatırlamıyorum, keşke organizasyonun başlığı bu kadar iddialı olmasaydı ama Eskişehir Başarı Ödülleri dediğiniz zaman iş değişiyor. Jüri ve danışma kurulundaki isimlerin de bu anlamda ortaya çıkan işi, oylama şeklini, liyakatı, ortaya çıkan sonucu sorgulamaları ve hakkaniyetli olmaları gerekmez miydi?