CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un basın toplantısı ile Eskişehir’in Büyükşehir , Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkan adaylarını açıkladı.

Apar topar bir basın açıklaması yapıldı. Bu basın açıklamasının yapılacağını gece geç saatlerde gelen telefon ile öğrendim. Erman Gölet’in isminin duyurulacağını biliyordum.

Oysa daha önce verilen bilgide başkan adaylarının isimleri CHP Genel Merkezi tarafından 22 Aralık Pazar günü açıklanacağı ifade edilmişti.

O yüzden CHP Eskişehir örgütü adeta 22 Aralık’a kitlenmişti.

Batum’un açıklamasından sonra bir çok CHP’li ile konuştum.

‘Odunpazarı’ında adayınız Gölet olmuş’ dedim. İnanamadılar.

Hatta, Büyükerşenci olarak bilinen bazı arkadaşlar söylediğime inanmadılar, ama hemen telefonlara sarılıp doğru olup olmadığını teyit etmeye çalıştılar.

Öyle ki; PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ES Gazete’ye yaptığı açıklamada Parti Meclisi henüz adaylar için henüz toplanmadığını ve  değerlendirmediğini açıklaması, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un ‘kesin aday’ sözlerini yalanlama anlamına geliyor.

Diğer tarafta da PM üyesi Usluer, anket sonuçları için ‘tek kelime’ söylememesi  ilginç.

Batum’un açıklamasından sonra Sayın Büyükerşen’i ve Erman Gölet’i telefonla aradık ama ulaşamadık.

Neyse efendim.

Bu apar topar basın toplantısı neden yapıldı?

Bana gelen duyumlara göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen birkaç gündür CHP Genel merkez düzeyinde Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için Erdal Caferoğlu’nun ismi üzerinde ısrarın yoğunlaşması…

Bu ısrarın genel merkez düzeyinde bazı parti yöneticilerinin rahatsız olduğu ve bunun üzerine parti meclisi toplanmadan ‘apar topar basın toplantısı’ yapılarak anketlerde Erman Gölet’in isminin çıktığının açıklanması.

Herkes senaryo üretiyor.

Şimdi biz de iki açıdan bakalım bu olaya.

Yani iddia edilen duyum ve yapılan ‘basın açıklaması’…

1-Eğer iddia edilen gibi Büyükerşen Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için Erdal Caferoğlu’nun üzerinde ısrarı varsa; bu ısrarı kırmak ve CHP Parti Meclisi üyelerinin etkilenmesini engellemek amacıyla yapılan basın açıklaması.

2-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin  anket sonuçlarının adayların belirlenmesinde önemli olacağı açıklamasını başta Kılıçdaroğlu ve PM yöneticilerine hatırlatmak.

3-Basın açıklamasındaki fotoğrafa bakıldığında da; CHP’nin ağır toplarından olan milletvekili Süheyl Batum, Eskişehir örgündeki, il başkanı, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe başkanları, Kadın Kolları Başkanı, CHP’li delegeler bulunuyor. Bu fotoğraf şöyle de yorumlanabilir. Anket sonucunda Erman Gölet ilk sırada çıktığına göre Eskişehir örgütü Erman Gölet’in arkasındadır, mesajı vermek.

Batum’un ve Usluer’in açıklamalarını değerlendirdiğimizde CHP’de iki tarafın arasındaki maçın son dakika kadar süreceğini gösteriyor.

Bu senaryoya göre; apar topar basın açıklaması ile ilk golü Büyükerşen yemiş oluyor.

Önemli olan netice değil mi?

Kim, kime kaç tane gol atacak?

Bekleyelim…