Eskişehir’in en merkezi yerinde  son nefes alabileceği bölgeye sahip çıkmak ahlaksızlıksa ben de günlerdir paylaşım yapıyorum hatta istek üzerine EkMM nin yerel gündemi oldu. Meydan konusu.

Orada konuşulanları dinlemenizi öneriyorum. Bu gündemi bir kez daha konuşmuştuk.

Eskişehir ne istedi kendine ait olan bir bölgenin meydan olmasını istedi. Bunu tüm yerel basın ve köşe yazarı arkadaşlarımız da candan desteklediler. Herkes gibi haklılardı. Kentlerine sahip çıkmak ahlaksızlık oluyorsa bu konuda arkadaşlarım yalnız değil. Hepimiz konuştuk paylaştık ben de bu sözü üzerime aldım.

Hatırladığım kadarıyla bu konu kapanmıştı. Eskişehir’e  meydan sözü verilerek. Şimdi ne oldu da böyle bir maket yayınlandı. Hem insanların hassasiyet duyduğu konuyu sizler gündeme getireceksiniz hem de halkın duymasını bilgilenmesine yardımcı olan arkadaşlarımıza bu şekilde konuşacaksınız. Olmaz Sayın Valim olmaz. Bu kent her konuda olduğu gibi bilinçli ve duyarlıdır. Hassastır. Kavgayı sevmez. Dili sevgidir. Esprilidir. Yunus gibi Mevlana gibi birlik beraberliğini ötekisiz korumuştur. Tüm farklı fikirler kardeş olduğunun bilincindedir. Bir araya gelişlerini ben her ay dinliyor ve izliyorum. Keşke sizler de buna tanık olsaydınız. Eğer kentine sahip çıkmak ahlaksızlıksa ben de ahlaksızım. Hatta 1994 yılında bu kentin meclisi üyesi oldum. O yıldan beri bu kentin her alanına sahip çıktık çıkarız da. Saygılarımla..