Bütün Dünya senin olsun. Bir Dost bir post yeter bana. Atlas Libas senin olsun Bir dost bir post yeter bana.

Dostluk kardeşlik barış uzun zamandır unuttuğumuz özlediğimiz görüntülerdi. İnsanların bir kısmı yaşam telaşında yarını nasıl getireceğim derdinde bir kısmı ise daha nasıl zengin olurum derdinde iken bir kısmı da yerimi kaybetmeyeyim etliye sütlüye beni karıştırmasınlar derdinde iken bir güç çıktı ortaya ve tüm bu kaygıları 20 gün unutturdu.

Unutturdu ama bu arada neler öğretti bunları bir gözden geçirelim. En önemlilerinden biri her türlü hava muhalefetine rağmen en ilkel, en ucuz, çadırlarda bir post bir dostla geçen o kıymetli gençlik zamanının her saniyesinde her karesinde dostluk kardeşlik yardımlaşma dayanışma içinde 20 gün. Bunlar iki günde birbirlerini yer diyenlere karşı dik duruştu.

Evlerinde huzur içinde yaşayanların ve özellikle duyarlı olan insanlığın boğazından lokmalar geçmedi. O alana geldi, lokmasını orada paylaştı. Kiminin elinde pilav tenceresi, kiminin elinde mantı, kimimin elinde simit, kimimin elinde  dolu su bidonu kimi çorba, kimi cay şeker büskivi ,  puaça, saymakla bitmez. Birisi süt gözlere iyi geliyor diye süt ve limon doldurmuş çantasına. Bazıları da gazete Kitap getiriyorlar. Kendi sözünden  (birde baktım ki her çadırda tüm gazeteler ve kitaplar var. Bir de kütüphane kurmuşlar. ) diyen eşler bir taraftan arkadaşlar sıcak çorba var gelin için diye bir anons ve ikram çadırları. Güler yüzlü gençlerle sevgiyle paylaştıkları o yiyecekleri hiç tükenmedi. Hiçbir kimsede gelip bazı ikramlarda tanık olmuşumdur kıran kırana almak isterlerdi burada o yoktu. Bu güzel dayanışmayı görmeyenler çok şey kaçırdı.

Şimdi gelelim diğer can acıtıcı davranışlara. O dilden düşmeyen uçlar, marjinaller,çapulcular daha neler neler söylendi. Ama ne ilginçtir ki sosyal ağı eleştirenlerde onlar oldu.

Halk artık şuna şahit oldu. Medyanın suskunluğu ve saatlerce eğlence komedi yayınladılar. Dünyanın ayağa kalktığı konuyu görmezden geldiler.  Şunu hatırlamak da yarar var bu medya yeni bir konu değil tabiî ki.  İzlettikleri dizilerden tutunda, haberlere kadar halkın gerçekleri değil kendi istediklerini yayınladılar dayattılar halkı öyle yönlendirmek istediler. Halk Bu direnişte yüzlerini iyi tanıdı İnsanlar şunu diyor artık tv izlemiyoruz güvenmiyoruz bu çok önemli bir durum umarım herkes kendini yeniden bir gözlemler.

 Son günlerde ise bu konudan kendine pay çıkarmak isteyen çok bildiğimiz küçük gurup da dayanamadı kendini ortaya attı. Ama artık o kadar bilinçli bir direnişçi var ki onları kınadılar Çarşamba günü akşamüzeri.  Atatürk’ün büyük bir posteri ile yürüyen insanlar eti parka geldi. O posterin yanında olan biri gençlerin hazırladığı formu anti demokratik yaklaşımıyla bozdu ve ne yaptığını bilmez bir cehaletle davrandı. Gençler bunu en kısa zamanda önleyeceklerini söylediler. 

En son öğrettikleri ise küfürlü konuşma slogan atma yok. Burada kadınlarda var kimse o çirkin sözleri söylemeyecek. Belli sloganların dışında slogan atılmayacak ve o sloganlarda çok güzeldi.

Her yer taksim her yer direniş. İsyan, Devrim, Özgürlük.