Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özellikle 10 yıl önce spor şube müdürlüğünün kurulmasından sonra kentin amatör sporuna büyük katkı sağladı.

555-3
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özellikle 10 yıl önce spor şube müdürlüğünün kurulmasından sonra kentin amatör sporuna büyük katkı sağladı. Kurucu spor Şube Müdürü olarak göreve getirilen Neşet Arduç da bu iğmenin yukarı çıkmasında büyük katkılar sağladı. 
Düzenlenen aktiviteler ve kurulan spor branşları ile binlerce insan spor yapma imkanı bulurken, bir çok spor kulübüne de yardımlar edildi. Spor dairesi bir çok ulusal ve uluslar arası etkinlik ve spor branşları Eskişehir’de gerçekleştirildi. 

 Spor dairesi,  10 yılda Büyükerşen’in talimatları ile şehirde spor camiasının gündemine oturdu. Spor müdürlüğü tüm spor kulüplerinin can suyu oldu. Gerek nakdi, malzeme, gerekse ulaşım konusunda diğer belediyelerin yapmadıklarını yaparak Eskişehir amatör sporunun kolu oldu. 23 yıllık belediye başkanlığında Büyükerşen’in başarısının sebebi de birimlerinin başına işi bilen yöneticiler ataması olsa gerek. 
Bunun yanında spor olarak bir çok organizasyona imza atan Büyükşehir yaptığı organizasyonlarla halkın taktirini toplamaya devam ediyor. Son olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenledikleri Bisiklet etkinliğine 100’lerce insan katıldı. Katılımcılar Büyükerşen’e ve ekibine teşekkür etti. Şehir de en büyük sıkıntı spor tesisi azlığı. Aldığımız duyumlara göre Büyükerşen yeni spor tesisleri projeleri hazırlattırıyor. Ne diyelim, spor daire başkanlığında böyle başarılı bir ekibin olması bizleri de umutlandırıyor.