Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatı başarılı bir seçim sürecini geride bıraktı. Ancak son dönemde  CHP'de bir hareketlilik yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimini milletvekilliği ve meclis üyeliği sevdası için boşaltanların içinde bulunduğu grup yeni bir operasyon için düğmeye bastı.

Sinan Özkar ve ekibi son genel seçimlerde milletvekili olabilmek için kısa süre önce büyük çekişme içinde tamamladığı il başkanlığını bırakıp aday adayı olmuştu. Yerine de Rabia Akman atanmıştı.

Aynı operasyon ekibi yerel seçim öncesi Akman'ı görevden aldırmıştı.

Genel merkez onların istediği ekip yerine tüm cepheleri içinde barındıran bir yönetim oluşturmuştu.

Yeni yönetim CHP tabanını kucaklayacak şekilde hazırlandığı için seçimlerde de iyi çalışıldı ve bu yeni yönetim, yerel seçimlerde kazanılan bu başarının da en önemli etkenlerinden biri oldu.

CHP’den çok kendi koltuklarını düşünen bu ekip, şimdi de CHP teşkilatında yeni bir dizayn peşinde.

Doğru mu, elbette yanlış...

Peki neden?

Bu ekip belediye imkânlarını da kullanarak il, ilçe gençlik kolları, kadın kollarını kazandı. Bu yönetimin önünde iki kritik seçim süreci olmasına rağmen İl Başkanı Sinan Özkar Milletvekilliği için, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel de meclis üyeliği için istifa etti.

Madem böyle bir hedefiniz vardı, parti içi seçimlere neden girdiniz?

Şimdilerde içinde bir çok yöneticiyi ve CHP'liyi barındıran bu ekip seçimi başarılı ile tamamlamış yönetimi alaşağı etmek için yeni bir hamle yaptı.

Üstelik, CHP genel merkezinin yakın bir zaman içinde kendi içindeki seçim sürecini başlatacağını bildiği halde...

  

Bu yaklaşımları yukarda bahsettiğim sebeplerden dolayı,   “demokratik” olma ilkesi ile bağdaştırmıyorum, etik ve doğru da bulmuyorum.

Her şeyin bir zamanı ve doğrusu vardır. Bu yapılanlar CHP'ye zarar veriyor.

Peki seçimleri neden beklemediler...

Çünkü olağanüstü kongrede kazanacaklarını biliyorlar. Delegeler, üyeler onların...

Rakip olacakları hazırlıksız yakalamak istiyorlar.

Bu yaklaşım ve yönetim tarzı, tartışmalı bir CHP algısı oluşturmaya devam edeceği için CHP'nin iktidar olmasının engelleyen konuların başında geliyor.

Bu noktada şu sorunun samimi bir şekilde yanıtlanması gerekiyor, her kesimi –buna eski küskünleri de katıyorum- kucaklayan ve bu anlayışla başarılı olunduğunu göstermiş, çalışan bir parti yönetimi mi? Yoksa belli bir grubun söz sahibi olduğu, kendinden olmayanları partide barındırmayan, üyeleri küstüren bir yönetim mi? Böyle sorunca cevap da net bir şekilde anlaşılıyor değil mi…