Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyasetin tecrübeli ismi, mevcut Başkan Abdülkadir Adar’ın il başkanlığı seçimlerine tek aday olarak girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Alt ilçelerde ise belediye başkanlarının desteklediği isimler büyük bir ihtimalle seçimi kazanacak. Odunpazarı'nda Rahmi Çınar'a kesin gözüyle bakılırken, Tepebaşı'nda kimin ağır bastığı konusunda henüz netlik yok... Mevcut Başkan Atilla Dalgıç’ın çevresine aday olmayacağını ilettiğini duydum. Yalçın Komşu adaylığını açıkladı. Tepebaşı'nda bir kaç ismin daha bu zorlu göreve soyunmak için aday olmasını bekliyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yakın zamanda Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede; Eskişehir'deki seçimlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduğunu biliyorum.

Genel merkez başarılı olan illerde mevcut il başkanlarının desteklenmesi ve tek liste ile seçime gidilmesi yönünde talimatta bulunmuştu.

Eskişehir'de Büyükerşen Adar ve ekibine sıcak bakmasaydı, bu talimatın Eskişehir için geçerli olmayacağını herkes biliyor.

Edindiğim bilgiye göre CHP İl Başkanı Adar, Büyükerşen ve Kazım Kurt ile görüşmüş. Büyükerşen'in seçim zaferi ve partiyi toparlamasından dolayı Adar'a sıcak baktığını yinelemiş...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da hoca ile ters düşmemek için kendi ekibini geri çekmiş görünüyor.

Sinan Özkar ve Rabia Ay bir hazırlık içindelerdi, ancak işler istedikleri gibi gitmedi.

Özkar'ın ikircikli tutumu, kısa süre önce yapılan il başkanlığı seçiminden sonra milletvekili adaylığı için istifa etmesi, partiyi olağanüstü seçimli genel kurula götürmek için mahkemeye veren ekipte yer alması kendisine eksi puan olarak döndü.

Bu kadar hata, başarısız yönetim sonrasında insanların koltuk sevdasından vazgeçememesini de anlamıyorum.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a yapmadıklarını bırakmadılar. Bir de bu seçim süreci için Özkar’ın Ataç’tan randevu almak istemesine de şaşırmadım değil.

Sayın Ataç’ın ise, dik durarak randevu dahi vermediğini bilgisine de ulaştım...

İl Kongresi’nin Şubat ayında olması bekleniyor.

CHP'de ayrıca bir dönem Sinan Özkar dışında, PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ve Erdal Çakıcıer'in de ismi geçmedi değil.

Sinan Özkar'ın üstünün genel merkez tarafından çizilmiş olması, Gaye Usluer'in il başkanlığına sıcak bakmaması ve Çakıcıer'in istenen zemini bulamaması, son yaşananlar ve CHP'deki dinamikler de bu isimlerin vazgeçmesini sağladı.

CHP'deki seçim sürecini bekleyip göreceğiz… Şu da bir gerçek Eskişehir'deki iktidarları, Türkiye genelinde iktidar umutlarının yüksek olması CHP’ye iyi geldi, parti içinde yer almak isteyenleri yüreklendirdi ve canlandırdı. Ve iyi haber; CHP'de eskiye göre sular daha durgun ve berrak akıyor.