Şimdi kalkın ayağa, en yakınızdaki aynaya gidip yüzünüze bakın ve ‘çocuklarım için ne yaptın’ diye sorun?

Sakın ola, ona ev, araba aldım veya ben ölünce ona ev, araba üç beş kuruş kalacak diye kendinizi avutmayın..

Dedelerinizin size bıraktığı, bahçeli evler, boş arsalar, sokaklardaki çeşmeler yok olup nefes alınamayacak kadar çevre betonlaşırken ne yaptınız. Hani birkaç daire için rant uğruna o güzelim evler yıkılırken seyrettin mi?

Sen nasıl okuduğunu unutup, eğitim, sağlık paralı hale gelirken, eğitimde fırsat eşitliği yok olurken ne yaptın?

Tarlalarımızda, bahçelerimizde meyveler, sebzeler yetişip ‘Yerli Malı’ haftası kutladığını unutup, artık organik meyve, sebze peşinde koşarken, geleceğin dediğin, canın dediğin çocuğuna ne bıraktın…

Terör deyip gencecik insanlar öldürülürken, ırk, mezhep ve düşünceleri nedeniyle gençler dövülüp öldürülürken çocuğunu düşünüp bunlara karşı çıkıp tepkini gösterdin mi?

Parasız eğitim, sağlık için, demokrasi, insan hakları, barış, insanca yaşayabilmek için ücret isteyenler haklarını ararken hiç çocuğunu düşünüp onlarla birlikte olabildin mi?

Çocuklar ‘sınav maratonları’na hazırlanıp en güzel yıllarını bunun için mücadele ederken, ‘herkesin eşit, sınavsız okuma hakkı’ için ne yaptın?

Yani çocukların için ne yaptın?

Üniversitelere girip, daha sonra işsizlik ordusuna katılacağını bile bile çocuğunun ileride işsizler ordusuna katılma olasılığının yüksek olduğunu düşünüp bu sistemin değişmesi için ne yaptın?

Kız çocukları okutulmayıp, çocuk gelinleri olayları yaşanırken, çocuk istismarı artarken ne düşündün, ne yaptın?

Bunların değişmesi için ne yaptın?

Göller, nehirler, akarsuları, denizler kirletilirken ne yaptın? Kirletirken sen sessiz kalarak bu kirliliğe ortak oldun mu?

Yol, köprü ve siteler için dedelerin sana bıraktığı ormanlar yok olurken, onbinlerce ağaç kesilirken ‘bana ne’ mi dedin?

Hiç çocuklarını düşünmedin mi?

Rüzgar, güneş enerjilerinin yani temiz enerjilerinin üretildiği dünyada şehrindeki, bölgende nüklüer santralleri kurulurken sessiz kalıp hiç çocukların aklına gelmedi mi?

Her gün, iş kazaları deyip işçiler yaşamlarını yitirirken, kazalar ve sağlık nedeniyle sakat ve çalışamaz hale gelen insanlar çoğalırken, ‘Benim çocuğumda işçi olacak’ diye düşünüp İş Sağlığı ve İş Güvenliği’nin kağıt üzerinde değil yaşam üzerinde uygulanması için ne yaptın?

Çocukların için bir gün olsun ders kitaplarının dışında; bir şiir, öykü, gazete alıp ‘oku’ dedin mi?

Yine bir gün olsun, çocuğunun elini tutup, sinemaya, tiyatroya götürdün mü?

Peki sen, kitaplar okudun mu, tiyatro ve sinemaya gittin mi?

Ayna da yüzünüz görünüyor mu?

Anne ve babalarının gözlerinin içine bakarak ‘Benim için ne yapıyorsunuz’ diye sorun?

“Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız yaz siz..”