Haber Portalı Esgazete’nin içinde bulunmaktan gerçekten mutluyum. Henüz 1 yaşını doldurmasına rağmen rekorlar kırmaya başladı. En güvenilir haber sitesi haline geldi. Her geçen gün izleyici sayısı artan haber portalı olduk.

Sadece Eskişehir’de izlenen bir haber sitesi değiliz. Artık yaklaşık 20 ülkede okunan bir haber sitesiyiz. Eskişehir haberlerini ESGAZETE aracılığı öğrenmek istemeleri bizi onurlandırıyoruz, mutlandırıyor.

İlkeli, kamuoyuna haberleri yansız ve ilk biz verirken  öncelikli halkın yanında olmayı yeğledik.  Bir çok haber  bizden öğrenildi, okunuldu. Sloganımız gibi “Yaşam kadar hızlı” olmaya çalışırken diğer tarafta da haberlerin hızıyla da yarıştık.

İstikbal Gazetesi’nden sevgili Murat Taşkın Esgazete’yi köşesine konuk etmiş, anlatmış.

Sevgili Murat’a teşekkür ediyorum.

24 Şubat 2014 tarihinde ‘Bizden Söylemesi’ köşesinde Murat Taşkın “İnternet Haberciliği ve Esgazete” başlıklı yazısı şöyle:

“Değişimin etkisi altına almadığı sektör kalmadı.

Bunların başında da Medya sektörü geliyor.

Çok değil, bundan 5-6 yıl önce Gazete ve Televizyonlar kraldı.

Çünkü: Kamuoyuna Haber verme tekeli, gazete ve televizyonların elindeydi.

Haber de, insanların son derece ihtiyacı olan kıymetli bir bilgiydi.

Haber’e daha çabuk ulaşılıyor olması da ister istemez büyük bir avantaj yaratıyordu.

Böyle bir ortamda…

Değişim, Medya sektörü içinde yeni bir rakip ortaya çıkarttı.

Dijital dönemin tavan yapması ve internet kullanımının büyük oranda artmasıyla birlikte, Gazete ve Televizyonların ciddi bir rakibi oldu.

Bu rakip, internet üzerinden dijital yayın yapan sitelerdi.

İşin içine girer girmez büyük bir avantaja sahip oldu bu siteler.

Çünkü…

Haber’i, anında duyurma olanakları vardı.

Haber’i duyurmak için, ne gazeteler gibi ertesi günü beklemek durumundaydılar, ne de Televizyon kanalları gibi haber’in saatini beklemek durumunda.

Kısa sürede çok sayıda takipçi kazandılar.

Tıpkı, Eskişehir’de kısa süre önce faaliyete başlayan "es gazete" gibi…

Doğrusunu söylemek gerekirse, internet üzerinden yayına başladığında bu haber sitesinin bu denli başarılı olabileceğini tahmin etmiyorduk.

Ama bu gün için www.esgazete.com adresinden yayın yapan site, Eskişehir’de haberi anında duyuran, Eskişehir’de olup biten her olayı okuyucularına ve üyelerine ilk ulaştıran bir site olarak çıktı karşımıza.

Mustafa Yıldırım ve eşi ile es gazete’nin diğer çalışanlarını kutlamak lazım…

Çünkü…

Haber’in anında ulaştırılması, maddi sorunlar bir yana, ciddi bir emek istiyor ve onlar bu emeği fazlasıyla veriyor…”

Esgazete seçim öncesi ve seçim çalışmaları içinde yine ilklere imza attı.

Örneğin siyasi partilerin önce Büyükşehir Belediye Başkan adayları daha sonra alt belediye başkan adayları ile haber ve söyleşi yarışına girildi.

Esgazete;  olarak hiç ayırım yapmadan tüm partilerin aday adayları sora adaylarının haberlerini sitemize koyduk. Tüm adaylarla diyalog kurduk, söyleşi tekliflerinde bulunduk.

Herhangi bir partiye ve adaya sırtımızı dayamadık.

Biz halkımız adına sorular yönelttik. Yani, danışıklı-döğüşlü  soru cevap hiçbir zaman olmadı, olmayacak da.

Biz sorarız, adaylar yanıtlar.

Esgazete’de adaylarla ilgili söyleşiler gerek yazılı gerekse görsel anlamda yayınlanmaya başlayınca yazılı ve görsel medyada da ‘söyleşi’ rekabeti başladı.

Seçim arenası başlamadan önce biz girişimlerde bulunduk.

Örneğin CHP’nin Büyükşehir Belediye başkanı ve adayı sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’le diyalog kurmaya çalıştık. Ben iki kez Sayın Büyükerşen’i telefonla aradım. Doğal olarak konuşamadım. Telefonlarına başkaları çıktı, ismimi söyledim, ama geri dönüş olmadı. Bu kez danışmanı sevgili Oğuzhan Özen’le diyalog kurdum. Hoca’mızla söyleşi için. Ancak yine bir ses gelmedi.

Diğer partilerin adayları netleşmeye başlayınca hemen diyaloglar kuruldu ve hemen arkasından söyleşiler yapıldı, yayınlandı.

Örneğin; MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Çalışıcı, CHP Tepebaşı Belediye başkan adayı Ahmet Ataç,  CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt(iki kez), Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Ata,  AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Nevzat Önder  ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Harun Karacan ile yazılı ve görsel söyleşiler yapıldı.

Burada; Sayın Karacan’a teşekkür ediyorum. Çünkü siyasetçilerde pek karşılaşmadığımız bir etik davranışta bulundu. Biz Sayın Karacan söyleşi teklifimizi kabul ettikten sonra birkaç gazetecinin söyleşi teklifine ‘Ben önce ESGAZETE’ye söz verdim. Ondan sonra sizinle söyleşi yapabilirim” diye yanıt vermesi örnek bir davranıştı.

Diğer tarafta da gerek tüm partilerin haberlerine, adayların açıklamalarına ve Esgazete’yi ziyaret eden tüm adayların haberlerini yansız ve ne söylediklerini kırpmadan yayınladık.

Seçim arenası içinde; AKP, CHP, MHP, BBP, HDP, DSP, DP,LPD,SP, MP’nin adaylarının açıklamaları sitemizde yer aldı, yer almaya devam edecek.

Adayların söyleşilerine devam edeceğiz. Yakında DSP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı Dilara Tambova konuğumuz olacak. HDP’li adayları da…

Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile söyleşi yapma isteğimiz devam ediyor. Gazeteci ve hocamızın danışmanı Kemal Aydoğmuş aracılığı ile girişimde bulunduk. Sağolsun Aydoğmuş bu konuda yardımcı olacak.

Sayın Büyükerşen’le söyleşi yapmak bizi mutlandırır.