Bir gün önce şampiyon olan sporcu ağaca asılı halde bulundu Bir gün önce şampiyon olan sporcu ağaca asılı halde bulundu

  Takımı Eskişehir’e getiren takım otobüsü Çukurhisar'da durduruldu. Bazı taraftarların   futbolcuları dövdüğü iddia edildi. Daha sonra polis ve jandarma eşliğinde takım tesislere getirildi.

Saldırıya maruz kalan oyuncular ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dün yaşadığımız olayın korkusunu hala üzerimizden atamamanın verdiği şokla daha yeni açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Sezon başından beri verdiğimiz şampiyonluk mücadelesinden bir basamak olan Alaplıspor müsabakası dönüşü şehir girişine yakın bir noktada 6-7 araba ve 30-40 kişilik kendini bilmez Eskişehirspor taraftarının, Eskişehir girişi Çukurhisar bölgesinde arabaları yolun ortasında ilerlerken önümüzü kesip, zorla otobüse binip kiminin ellerinde beyzbol sopası kiminin elinde kesici aletler ile bütün takım olarak darp edildik. Otobüsün içinde çaresiz ve savunmasız bi şekilde başımıza yüzümüze yumruklar atıldı. Ölümle bile sonuçlanabilicek bir olay yaşadık açıkcası... Personel yönetici ve futbolcular ve hocalar resmen dövüldük. Futbol böyle birşey değil. Bu sporun ruhuna aykırı ve Sağlık bu hayatta en önemli. Tabikide bunu bütün Eskişehirspor kulübüne veya taraftarına yüklemiyoruz, bu yaşadığımız çok farklı bir olay ve Eskişehirsporlu futbolcular olarak bu olayı sineye çekmiyoruz ve gerekli adımları atacağımızı sorumlular hakkında gereğini yapacağımızı bilmenizi istiyoruz."

YÖNETİM SALDIRIYI KINADI

Yönetim tarafından yapılan açıklamada; “Dün gece takım otobüsümüze kendini bilmez, Eskişehirspor taraftarı olarak tasvir edemeyeceğimiz bir grup tarafından yapılan saldırıyı esefle kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı, sezon başından bu yana şampiyonluk mücadelesi için ter akıtan futbolcularımız, yeni gelen teknik ekibimiz ve kulüp personelimizin yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”denildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM