Eskişehir futbolda çok gerilerde kaldı. Diğer spor branşlarında son 10 yıl öncesi iyi durumdaydı ancak onda da durumumuz hiç iyi değil.

1-86

Eskişehir futbolda çok gerilerde kaldı. Diğer spor branşlarında son 10 yıl öncesi iyi durumdaydı ancak onda da durumumuz hiç iyi değil.

Tesislerimiz diğer illere göre iyi durumdaydı ancak onda da geriledik. Önceden her hafta birçok Türkiye şampiyonası müsabakaları, hatta Avrupa müsabakaları Eskişehir’e verilirdi. Onuda kaybettik. Bunun en büyük sorumlusu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüdür.

Hafta sonu Abdurrahman Temel ve Necdet Yıldırım sahalarının olduğu bölgeye gittim. Bakımsız, özensiz bir tesis ile karşılaştım. Yıkılan gençlik merkezi yerine yenisi yapılmadı. Çim havuzu olarak isimlendirilen futbol sahasının yerine tesisi yapıldı. Yeni bir saha Eskişehir’e kazandırılmadı.

 Belediyeler ve üniversiteler de  spor alanında çok yetersiz. Spor salonu, futbol sahası, yüzme havuzu yatırımı yok. Tesisler bakımsız, futbol sahaları, spor dalonları yetersiz, takımlar antrenman yapacak futbol sahası,kapalı salonda yer bulamıyor. (Okulların spor salonları kulüplere açılmalı) Futbol kulüpleri yarım sahayı 1 saat kullanabiliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bazı sahalarındaki  görevliler zoraki iş yapıyor.  Bizzat bildiğim için yazıyorum. Dialog, sorun çözümü, çalışma performansı sıfır…

Ayrıca Odunpazarı Belediyesi Hasan Doğan sahası personeli tebrik etmek lazım. İşlerini dört dörtlük yapıyorlar. Bir sorunla karşılaşmıyorsun. Tepebaşı Belediyesi ve Büyükşehir sahalarındaki durumu bilmediğim için yazmıyorum.

Bu yetersizlikte futbolcu çıkarmı?

 Yüzme havuzu sayısı yetersiz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde spor salonu branşlarını gelişi güzel yapıyorlar.  

Başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, belediyelerin spor daire başkanlıkları, spor  taban birlikleri artık uzaklaştıkları spora geri dönmeliler. Bu şekilde bir arpa boyu yol alamayız.

Kurumlar öz eleştiri yapmalı…

Diğer fotoğraflar haber sonunda 

2-61

3-624-585-546-487-228-18