Fakat paylaşılan her fotoğraf ilk günkü gibi olmadığı için bazı kullanıcılar bu içerikleri profillerinden kaldırmak isteyebiliyorlar. Sizler de bu kişilerden biriyseniz fakat fotoğrafı kaldırmak yerine görünmez hale getirmek istiyorsanız https://www.teknobh.com/instagram-fotograf-gizleme/ bağlantısına giderek yapılması gereken tüm adımları öğrenebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman fotoğrafı kendiniz görüntüleyebilir veya görünebilir hale getirebilirsiniz. İçeriğimizi incelemeye başlayarak Instagram fotoğrafları gizleme işlemi nasıl yapılır sorusuna detaylı yanıt bulabileceksiniz.

Instagram Fotoğraf Gizleme
 

Günümüzde Instagram üzerinde paylaşılan fotoğraflar belirli kişilerden gizlenmek istendiğinde gizli hesap veya engelleme yöntemi kullanılmaktadır. Ancak paylaşmış olduğunuz bir gönderinin kimse tarafından görüntülenmesini istemiyorsanız Instagram fotoğrafları gizleme yönetimini uygulayabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken nokta hangi tür içerikleri gizlemek istediğinizdir. Daha sonrasında birkaç işlem ile birlikte istediğiniz tüm paylaşımlarınızı yalnızca kendinizin görüntüleyebileceği hale getirebilirsiniz.

Instagram fotoğraf gizleme işlemini gönderi veya hikâye olarak yapabilmeniz mümkündür. Gizleme işlemi Instagram platformu içerisinde arşivleme olarak da bilinmektedir. Dolayısıyla bu kavramı öğrenerek tüm paylaşımları gizleyebilir veya arşivleyebilirsiniz. Bunun yanında diğer alt başlıklarda incelenmesi gereken etiketleme gizleme, beğeni ve yorum gizleme gibi işlemleri de yapabilirsiniz.

Instagram Gönderileri Gizleme – Arşivleme Nasıl Yapılır?

Instagram üzerinde profilinizde paylaşmış olduğunuz herhangi bir fotoğraf veya videoyu artık kimsenin görüntülemesini istemiyorsanız fakat kendiniz istediğiniz zaman erişim sağlayabilmek istiyorsanız gönderi gizleme işlemini hemen gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için kaldırmak istediğiniz paylaşımı/paylaşımları belirledikten sonra aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasına girin ve sağ alt köşeden profilinize ilerleyin.

  • Gizlemek istediğiniz fotoğrafa veya videoya tıklayın.

  • Sağ üst köşede bulunan üç nokta sembolüne tıklayarak menüyü açın.

  • Menüde yer alan “Arşivle” butonuna dokunun.

Daha sonrasında arşiv sayfası üzerinden gizlemiş olduğunuz gönderileri görüntüleyebilir ve tekrar paylaşıma açabilirsiniz. Fakat arşivlemiş olduğunuz gönderilerin hiçbir şekilde kimse tarafından görüntülenemeyeceğini unutmamanız gerekiyor.

Instagram Hikayeleri Gizleme Nasıl Yapılır?

Profilinizde paylaşacağınız veya paylaşmış olduğunuz hikayeleri belirli kişilerden gizlemek istiyorsanız, tek bir tuş üzerinden işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca hikayenizi az kişinin görmesini istiyorsanız yakın arkadaşlar özelliğini kullanabilmeniz de mümkündür. Fakat yalnızca birkaç kişiden gizlemek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak istediğiniz kişilerin hikâyenizi görüntülemesini engelleyebilirsiniz.

·  Instagram uygulamasına girin ve sol üstten paylaşmış olduğunuz hikâyeye tıklayın.

·  Sağ altta bulunan “Daha Fazla” seçeneğine tıklayın.

·  En alttaki “Hikâye Ayarları” butonuna dokunun.

·  “Hikâyeyi Gizle” yazısının altında yer alan “0 Kişi” yazısına tıklayın.

·  Hikayenizi görüntülemesini istemediğiniz kişileri arayarak veya listeden seçerek ilerleyin.

Hikayenizi görüntülemesini engellediğiniz kişi veya kişiler, diğer hikâye paylaşımlarınızı da görüntüleyemeyecektir. Bu yüzden daha sonrasında engellenenler listesini incelemeniz ve değiştirmeniz gerekebilir. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi direkt olarak engelleme işlemini uygulayabilir veya gizli hesap özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Umarız içeriğimizde edindiğiniz bilgilerden yola çıkarak sizler de Instagram fotoğraf gizleme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmişsinizdir. Belirttiğimiz işlemleri istediğiniz zaman istediğiniz gönderiler üzerinde uygulayabilirsiniz. Yine de belirli aralıklarla arşiv gibi sayfaları ziyaret etmeyi ve gönderilerinizi düzenlemeyi unutmayın.

Kaynak. https://www.teknobh.com/instagram-fotograf-gizleme/

Editör: Mustafa YILDIRIM