Güç kaynakları, günümüzde en önemli unsurlar arasında bulunur. Enerji üretiminin olmadığı durumlarda hayat birçok önemli konuda aksar. Bu enerji üretimi, sürekli olarak mazot, benzin ve petrol gibi maddelerle, mekanik olan enerjinin elektrik enerjisine çevrilir. Bu işlemi gerçekleştiren makinelere de jeneratör adı verilir. Güç kaynağının bulunmadığı ya da kesintiye uğradığı durumlarda jeneratör devreye girer. Çeşitlilik olarak da oldukça fazla model sunan bu ürünler, kabinli ve taşınabilirlik yapısı, sabit ve mobil seçenekleriyle diledikleri alanda kullanılabilme seçenekleri sunuyor.

Jeneratör Çeşitleri

Jeneratörlerin birçok farklı çeşidi olduğundan bahsetmiştik. Fakat temel olarak bu çeşitler 6’ya ayrılmaktadır ve şu şekilde sıralanabilir:

·        Dizel jeneratör,

·        Benzinli jeneratör,

·        Emulsifiye dizel jeneratör,

·        Propan gazlı jeneratör,

·        Biyo- dizel jeneratör,

·        Doğal gazlı ve hidrojen jeneratör.

Tüm bunların yanında kullanım şekillerine bakılarak da jeneratörleri seyyar jeneratör ve sabit jeneratörler olarak da sınıflandırabiliriz. Bu jeneratörler de şu şekilde sıralanabilir:

·        Portatif jeneratörler

·        Çevirici jeneratörler

·       Yedek jeneratörler

İlk grupta yer alan jeneratör çeşitleri, görüldüğü üzere jeneratörün kullanıldığı yakıtlar göz önünde bulundurularak sınıflandırılır. Diğer gruptaki jeneratörler ise ürünlerin taşınabilir olup olmadığıyla alakalıdır. Son olarak da jeneratörlerin kullanımları esas alınmış ve bu şekilde bir sınıflandırılmaya gidilmiştir.

Jeneratörlerin Kullanım Alanları

Kullanım alanları oldukça geniş olan jeneratörler, metrolara elektrik enerjisi sağlamada, mahallelerin aydınlatmalarında, tesislerin ve hastanelerin güç kaynağı görev görmekte farklı şekillerde kullanım sağlamaktadır. Tüm bunların yanında jeneratörler, evlerde de televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı ve diğer güç kaynağının gerekli olduğu aletlere elektrik sağlamaktadırlar.

Jeneratörler petrol, doğalgaz, mazot ve benzin gibi ürünlerle çalışabildiği için jeneratör yakıt tüketimi hakkında mutlaka derinlemesine bilgi alınmalıdır. Bu bilgilere göre ihtiyaca uygun şekilde uygun fiyatlı jeneratör seçenekleri arasından tercih yapılabilir.

Sizler için en kaliteli şekilde ürünler üreten ve müşterilerine en uygun fiyatlarla ulaştıran Arken Jeneratör, yalnızca üretim sürecinde değil ürün satışı sonrasında da kurulum ve teknik servisi gibi işlemlerde müşterilerini asla yalnız bırakmayarak en kaliteli hizmeti sağlıyor. 

Editör: Mustafa YILDIRIM