Sadece kendin ol ve seni sevecekler sadece kendin olduğun için seni sevsin. İçinde kendinden başka kimse olmasın. Kendinle seninle ilgili her şeyi bilen tek kişi sensin.

    Sen öyle birisin ki sırlarını, zayıflığını, korkularını, gücünü senden başkası bilemez. Yapman gerekeni en iyi sen bilirsin.

  Uzun zaman önce birileri sana kendinin güvenilmez, tecrübesiz,  yanılgıya meyilli biri olduğunu söylemiş olabilir, hatta söylemekle kalmamış birçok sözler verdirmiş olabilir.

  Şu içimizde tatil yapan kendimizi pek de ciddiye almamak gerek bence. Ama hep öyle olmadı mı annene sor, teyzene sor, öğretmenine sor hep birilerine sor sor…

       Kendini en iyi kendin bilirken hep başkaları müdahil olmadı mı hayatına kendin karar veremezsin başkaları verir. Ve bu o kadar benimsetilmiş ki hep dışarıyı duymaya başlamışız. Bir düşün dışarısı içeriyi ne kadar görebilir, bilebilir? İnsan bir yere kadar açar pencerelerini gerisi saklıdır en kuytu köşelerde ve o köşelere sadece kendi inebilir.

   Öyle zamanlar olur ki yine bilirlermiş gibi kılavuzluğa ihtiyaç duyarız. İnsan kendisini, gelenleri, gidenleri, hayalini en iyi kendisi bilir. Olanın önünde durulmuyor olmak istenen oluyor zaten.

     Sosyalliğin o sıcak suyunda kendimizi iyi hissediyoruz. Birilerine “ ben de” demek en küçük hücrelerimizi okşuyor. Şu sıralarda yerini “aynen” aldı. Her yerde herkesin dilinde bir “aynen”.

   Düşünüyorum da tipimiz aynen değil, yaşantımız aynen değil, hayatlarımız, yaptıklarımız, seçimlerimiz ama bir tutturmuşuz aynen neyimiz aynı da, dilimizde bir “aynen” işte bütün bunlar ait olma duygusunun sıcak kahve kokuları.

      Nerden çıktı şimdi bu kendin ol kendini hatırlatma diyebilirsiniz. Şunu fark ettim ki, ne olursa olsun iyisiyle kötüsüyle, yanlışıyla doğrusuyla kendimize sarılmalıyız. Çocukken bizi biz yapan, ben yapan farklılıklarımız ve hep kendimizi dinlediğimizdendi. Ne zaman büyükleri dinlemeye başladık, onları ağırlamaya başladık.

   Niye başkalarının gözü bizim lensimiz oldu ki takıp ne göreceğiz ki!

     Başkasının gözünden başka bir dünya, başkasının hayalleri, başkasının filmi, başkasının hikayesi hayat böyle işte kendin olmakla dayatılanlar arasında gidip gelmeler.

        O yüzden biz kendimiz olalım önce kendimizi dinleyelim aynen deyip dursak bile aynen olmayalım.

    Kendim istedim. Kendim hissettim. Kendim düşündüm. Kendim karar verdim diyelim.

     Kendimizi kırmayalım daha fazla ve kendimiz olalım.