Kadınsız resimler

Son günler de  sosyal resimleri paylaştıklarında şaşkınlıktan dilim tutuluyor.  Bir sürü erkek kenar da köşe de bir ya da iki kadın.

Kardeş dernekler

Seçim süreci başladı ya kardeş olanlar bir daha kardeş oldular. Yapay dernekler kuruldu. Kardeşliğin de içini boşalttılar. Kardeş olmak ötekisiz olmaktır. Tüm dünyayı kucaklamaktır. Tüm dünya da yaşayanları o bu demeden kardeş kabul etmektir Haklar adına kardeşlik olur. Onun hakkı yendiğin de tek bir ses olmaktır kardeşlik. Ne zaman anlayacak bu toplum diye beklerken ötekileşmiş söylemler ve davranışlar la çıkıyorlar karşımıza.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.

Bana göre kadınlar çok içten ve coşkuyla kutladılar. Alanlar kadın ağırlığıyla dolu idi. Yürekten sloganlar atıyorlardı. Bir ara coşkunlukları devam ederken (Her yer taksim her yer direniş) diye bağırmaya başladılar. Sanki özellikle getirilmiş 10 erkek (kalın ) sesleriyle (Ne mutlu türküm diyene) diye kadınların seslerini bastırdılar. Sormak istedim bu kadınlar Türk değilmi? Cumhuriyet bayramını bu kadar içten kutluyorlar ama bir slogan atamadılar. Olamaz böyle birlik olamaz farklılıkları kendi bilincinle dışlayamazsın. Bu farklılıklar Çıkarsız hak ve adalet arayanlar. Kimseye yaranmak için mücadele etmezler.

Milli Güç birliği

Birlik beraberlik hatta milli güç birliği gibi söylemlerle bir araya geleceksiniz ama Ülkemizde haksızlıklar adına ödünsüz mücadele eden ve hiçbir çıkar kaygısı olmayanları karşınıza alacaksınız adına da güç birliği diyeceksiniz. Siz zaten bir değimliydiniz diye sorarlar..

Yüz akımız oldun Jale Nur Süllü

Gelelim Aday adaylarına hepsi de ayrı iyi duyarlı insanlar. Söyleyecek şey yok. Demek ki Kentlerine farklı katkı sunacaklar ki bu kadar aday çıktı. Ama dikkat edin Tek kadın Jale Nur Süllü onu yürekten kutluyorum. Yüz akımız oldu. Bu kent de kadınlarda varmış dedirtti.

Süs biberleri

Eyy kadınlar artık süs biberi olmaktan, siyasilerin kadın vitrini olmaktan çıksanız da ötekiler gibi olmadan ele ele verseniz neler olur neler.

EkMM

Son olarak EkMM bu hafta 2 Kasım cumartesi  saat 9 da Taşbaşı Kültür Merkezin de yine toplantısı var her ay davet edilip gelmeyenler EkMM  yi eleştiriyorlar. EkMM Yüzyüze konuşulan toplantı gelin sorunlarınızı orada anlatın .

Son izlenim

Hüsnü Arslan

Gazeteci dostum Hüsnü Aslan’ın İmza günü  Bu kente emek vermiş olan birçoğunu  benim tanımadığım  insanları tanıttığı için emeğine sağlık Hüsnü Arslan. Katılım harika idi farklı partilerin aday adayları vardı. Bu sefer her şey çok farklı biz partimizden adayız ama oyumuz farklı olacak oylar da birlik olmanın zamanı dediler. Bu söylemin altını çizmek gerek..