Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gazetemizde yer alan kitap dağıtımı ile ilgili haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle; "Tepebaşı İlçesi Okullarına kitap dağıtımı İlçe ,Kitap teslim deposundan yapılmaktadır. Eylül ayının ikinci haftasında MEB - Ankara ili Matbaalarından gönderilen ve teslim alınan kitaplar Okulların açılmasına yetiştirilmeye çalışıldı gayret ve özenle. Çalışanlar gelen giden kitap sayılarını özen ve özveri ile takip edip ilgilenmişlerdir. Kontrollü ve planlı süreci aksatan durumlarla fedakarlıkla baş edilmiştir.

Önceliğimiz, MEB Ankara ve matbaalardan gelen kitapları 160 okula tasnif edilerek ulaştırmak ve okulların açıldığı tarihe yetiştirmektir.

Temiz düzenli tutulan çöp ve sigara barındırılmayan depomuz , gazete haberinden birkaç gün önce MEB Bakanlık denetmenleri tarafından teftiş edilmiş, gidişat ve düzen raporlanmıştır. Ayrıca Devletimizin ücretsiz ders kitabı imkanı , müfredat ve içerik zenginleştirilerek her yıl eğitim öğretim hizmetine sunulmaktadır.

Eskişehir'den 4 teklif alınmış olup, firma başka şehirlerde dağıtımı sorunsuzca tamamlamış deneyimli, referansları sağlam bir firmadır. İlgili firma İstanbul Bursa Kütahya İzmir-Antalya aynı firma başarılı süreçler tamamladı. Referanslıdır.

Mevcut firma gerekli organizasyon ve imkanların sağlandıktan sonra işinde kendini kanıtlamıştır.

Resimde okul belirsiz ve pakete sığmayan kitaplar temiz düzgün bir şekilde duruyor.

Depoya son tur olarak 13 ve  14 Eylülde Ankara'dan gelen kitaplar 160 okula seri bir şekilde temiz ve düzgün bir şekilde dağıtılmaktadır. Bütün okullara gidildi, uzak okullar dahil bir iki tur yapıldı.Günlük 2 kamyon araç gezerek 10 personel ile dağıtım yapıldı.İlk dağıtım 28 Ağustosta yapıldı 30 Ağustosta 35.000 kitap dağıtıldı.

Olay haberde yer aldığı gibi değildir , Haber gerçekleri yansıtmıyor . Firma bu okula 2 ayrı tarihte kitap teslim etmiştir. tutanakları mevcuttur.

Fotoğrafta görülen tek şey Okullara araçla teslim edilme esnasında indirilen kitapların (temiz ve düzgün kitaplar) , sınıflara dağıtmadan önceki yerine bırakılmış görüntüsüdür.Kitaplar öğrencilerin sıralarına konulmadan hemen önce poşetlenmekte depoda poşetleme yapılmamaktadır.

Hizmet alımı devam ettiği için ekimde firmaya para ödenecektir. Hiç kimsenin rantı yok. Okullara, kitap sayısı takip ederek, hizmet ediyoruz ve okullara dar zamanda kitap yetiştiriyoruz. Firma personel ve araç planını yaptıktan sonra Müdürlüğümüzde kitap sayılarak kontrol edilmektedir. Müdürlük ve eğitim düzeninin haksız yere itibarını zedelemek yersizdir"