İki eylül gazetesinde yazarken yine küçük bir işletme sahibiydim. (KOBİ) Dost çiçek eviydi. Yaşadıklarımı açık açık yazmıştım. Şimdide yazmak istiyorum. Çünkü benim yaşadıklarım benim değil. Birçok insan yaşıyor ama dile getiremiyor. Getirdiğinde ise kimse dikkate almıyor beni de dikkate alacaklarını sanmıyorum ama yazmak susmaktan iyidir.

Bildiğiniz gibi yeni bir iş yeri açtım. Her vatandaş gibi başvurularımı yaptım.

Öncelikle küçük işletme (Kobi ) olmak için yola çıkan ben ve benim gibiler emeğine, insanlığına ve yaşamsal deneyimine güvenerek çıkar.

Doğru vatandaş ise öncelikli hedeflerini belirler. Üzerine düşen resmi tüm işlemlerini yerine getirir. Bende her zaman olduğu gibi bu görevlerimi yerine getirdim.

Daha önce işletilen bir yeri devir alarak başladım. Bunun altını çizerek yazıyorum.

Ve doğalgaz aboneliğimi almak için ESGAZ'a gittim. Doğru vatandaş olmak yetmiyormuş..Gitmez olsaydım .İki ayrı işletmeci olmuş benden önce hiç akıllarına gelmemiş denetlemek. Ben abone olur olmaz Esgaz tüm deneyimleri denetimlerini bende denedi adeta. İlk gittiğimde 590 TL yakmışız aldılar. Abonelik için alınan miktar 443. Peki dedim. Sonra denetim akıllarına geldi denetlediler yanlış buldular bağlantılarını, anlattılar mantıklı dedim ama bunda benim suçum ne? burası zaten bu şekilde devir aldım. Proje çizilecek yeni baştan yapılacak denildi kabul ettim. Ekonomik boyutunu hiç dikkate almadan, ama proje çizilene kadar iki gün izin verin dedim tamam dediler. Proje için görevliler geldi karar verdiler. Fakat ne gariptir ki tüm çalışanlar kim emir veriyorsa üç defa geldi gazı keseceğiz diye izin aldığımızı ve çalışma yarın başlayacak dememize rağmen. Dün saat, 18.00 de gazı kestiler. Gaz kesilmeden bir saat önce gelip sayaç okudular 37 Tl borç yine yazdılar. Sabah gittiğimde bana söylediklerini, yaptıklarını unutarak prosedürü anlattılar. Proje izni için giden arkadaşımdan 167 TL istemişler.  Verdim. Yetmedi bugün saat 17:00 de 880 sanıyorum bir rakam daha istemişler tabii yetiştiremedim. Yarına kaldı.

Neden yetiştiremedim o arada cay ocağını kabul etmediler C Olacakmış. Fırını kabul etmediler Oda C olacakmış unutmadan yazayım hepimiz evlerimizde elimizde olan aletleri doğalgaza çevirmedik mi? bu şekilde kullanırken bu iş yerinde de bunlar 2 yıldır doğalgaza çevrilmiş kullanılırken benden hepsini yenilememi istediler. Şu anda elimizde olanlar atıl durumda yeniler geldi. Şimdi bunu tüm yetkililere ve bundan sonra işletme açacaklara duyuruyorum. İki yıldır denetlenmemiş bir yer.. Ben dürüst davrandığım için mi bunu uyguladılar. Yoksa aklınız alıyor mu bu durumu. KOBİlerin yolu açılıyormuş.  Diye de bir haber okumuştum. Kobilerin yolu açılmak şöyle dursun daha baştan pes ettiriyorlar..