Magnezyum, sağlığın sürdürülmesinde önemli rolleri olan bir mineraldir. Vücut magnezyumu kendisi üretemediği için dışarıdan gıda takviyeleri yolu ile vücuda sağlanması oldukça önemlidir. Birçok türde magnezyum takviyesi mevcuttur. Bu magnezyum takviyesi çeşitlerinden biri de magnezyum malattır.

Magnezyum malat, magnezyumun malik asit ile birleştirilmesiyle oluşturulan bir bileşiktir.

Magnezyum malat, diğer magnezyum takviyelerinden daha iyi emilen ve dolayısıyla biyoyararlılığı yüksek olan bir magnezyum takviyesidir.

Magnezyum malat; kan şekerinin dengelenmesi, migren, kronik ağrı ve depresyon gibi magnezyumun yararlı olduğu birçok durum için güvenle kullanılabilir. Ayrıca düzenli bağırsak hareketlerini teşvik etmeye yardımcıdır. Bağırsaklara su çekebilir ve yiyeceklerin sindirim sistemindeki hareketlerini uyarabilir. Bunların yanı sıra magnezyum malat mide ekşimesini tedavi etmek ve mide rahatsızlıklarını hafifletmek için doğal bir antasit olarak işlev görür.

Magnezyum malatın faydalarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

●       Ruh halinin iyileşmesini destekler.

●       Kan şekerini düzenli hale getirmeye yardımcı olur.

●       Enerji vererek performansı artırır.

●       Kronik ağrıların azaltılmasına yardımcıdır.

Magnezyum alımınızı arttırmaya yardımcı olmak için siz de bir sağlık profesyonelinin görüşünü de alarak  magnezyum malat takviyeleri kullanabilirsiniz.

Magnezyum gıda takviyeleri ve magnezyum malat hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için https://www.orzax.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM