Eskişehir halkı, seçmen çok şey istemiyor aslında…

Siyasilerin Eskişehir için bir araya gelmesi ve harekete geçmesi bir çok eleştirilerin, isteklerin, sorunun çözümü için çok önemli…

Ancak Eskişehirli siyasiler zoru seçiyor….

Birlik beraberlik bu kadar zormu…

Yıllardır kısır çekişmeler Eskişehir’in gelişimini engellediği gibi sorunlarda dağ gibi büyüdü…

Eskişehirli çok şey istemiyor aslında…

Yaşanacak, doğal, sağlıklı bir şehir zor olmamalı…

Neyse bir sürü hamasetten sonra asıl konumuza gelelim…

Eskişehirspor öldü bitti, kapansın, yerine isim değiştirip yeni bir takım ile devam saçmalığını yüksek sesle dile getirenler çok fazla…

1’incisi yeni bir takımın profesyonel lige çıkması, Eskişehirspor’u bu bataktan kurtarmaktan daha pahalıya mal olacaktır ve profesyonel lige çıkma garantisi de yoktur.

Eskişehirspor’un maddi sorunu yoktur, yönetimsel sorunları vardır.

Yıllardır Eskişehirspor yöneticiler tarafından kendi şirketi hassasiyetinde yönetilmemiştir.

Eskişehirspor’un kısa sürede için yol alabilmesi için 15 milyon TL sıcak paranın yanında yönetimin sağlıklı bir şekilde bu süreci yürütmesi yeterli olacaktır.

15 Milyon da bu devirde bir şehir için çok bir para değildir.

Tekrar yazıyorum 15 milyon TL kısa vadede bu kulübü ayağa kaldırır. Sonrası yönetimin kulübü idari ve sportif olarak sağlıklı bir şekilde yönetmesine bağlı.

Bu yönetimsel sorun aslında sadece Eskişehirspor için değil yeni Eskişehirspor içinde geçerli olacaktır. O yüzden yeni Eskişehirspor sevdalıları daha fazla bu saçmalığı dile getirmesin lütfen…

1965 ruhuna da aykırı bir durumdur.

Yani  yeni takım içinde yönetim kulübün içini boşaltan tiplerden oluşursa bu oluşumunda bir anlamı kalmaz.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde başını il Başkanı İsmail Candemir’in çektiği bir ekip ile Eskişehirspor için harekete geçildi.

 Uzun süredir de çalışıyor. Çalışma tamamlanmış, her şey hazır. Önümüz ay düğmeye basılacak. Proje açıklanmıyor bir engel konmaması açısından. Ne olduğunu ben biliyorum. Yaklaşık 3 milyon TL’ye yakın bir gelir bekleniyor.

Candemir’i tebrik etmek lazım… İnşallah başarılı olurlar.

Sözün özü bu işler zor olduğu kadar, çok ta kolaydır…

Yeterki istemek ağabeylik yapmak ve birleştirmek yeterli olacaktır.

Bu süreçte kimsenin gölge etmemesini bekliyoruz.

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ve ekibi idari anlamda yoktan var edip kulübü ayakta tuttular. Bu şekilde devam ederlerse güzel günler bizi bekler ancak kulübün küme düşmemesi gerekiyor.

Yeterki “Borç ödeyelim” anlayışı devre arasına kadar “transfer tahtasını ölümüne açalım” söylemi olarak yer değiştirmesi gerekiyor. Kulüp küme düşerse artık herkes dağılabilir. Bir daha küllerinden doğması mümkün değildir. Artık dibi gördük. Yukarı sıçrama zamanı geldi.

MHP’nin bu hareketi kulübe siyaseti sokmadan diğer partilere de örnek olmalı…