Büyüklerim, Devlet büyüklerim, her ne şekilde olduğu önemli değil başımıza baş olan ağabeylerim, ablalarım, ister seçimle, ister atamayla, ister ne şekilde olursa olsun koltuğunuz bugün var yarın siz bile yoksunuz, bu elinizde tuttuğunuz ateşten kor, giydiğiniz ateşten gömlek.

Hayal bile edemeyeceğiniz mevkii, makam ve maddiyatlara kendiniz gelmediniz, sizi yetiştiren Anne ve Babalarınız, öğretmenleriniz, arkadaşlarınız ve en önemlisi size bu hayatı, sağlığı bahşeden Allah’ımız. “Sabancı Holding’in varisini hatırlatırım”. Bu kazandığınız, elinizde tuttuğunuz, üstüne oturduğunuz her ne ise önceden başkalarına emanetti, şimdi o emanet sizin elinizde.

Ve ben sizlerden sadece Adalet istiyorum.

Sizin zararınıza olsa bile, sizi koltuklardan etse bile, sizin yandaşlarınıza dokunup zarar verse bile, çift taraflı kılıç sizi kesse bile Adaletli olun.

Şimdi şaşalı yaşantınız, etrafınızdaki dalkavuklar, önünü ilikleyen köleleriniz elinizden gittiğinde veya alındığında yalınız kaldığınızda işte şimdi yapmadığınız ya da yapmaya gayret ettiğiniz “Adalet” önünüze çıkar ve der ki “ey falanca şimdi insanların yüzüne nasıl bakacaksın?” ya da “merak etme ben senin dostunum başını eğme dik dur Hak seninledir”

Adalet öyle bir yerde duruyor ki ona uzanmak isteyen yükseliyor. Adaletsizliklerin olduğu yerde bile adaleti kurmaya çalışanlar insanların gözünde yükseliyor, cehaletin zirve yaptığı toplulukta bile el üstünde tutuluyor.

VAH ES-ES’İM VAH

Daha dün gibi Eskişehirspor’un o zaman adı 1.lig şimdi Süper olan Lige yükseldiği zamanlar bir bir aklımda. Ben oldukça genç bir gazeteciydim ve Konya’da yapılan yükselme maçlarından zaferle dönüp akşamında ve de sabaha kadar yapılan kutlamalar hala gözümün önünde. O günden bu güne tabiri caizse Eskişehirspor’u yiyip bitirdiler. Şimdi 3.ligde ve çokta iyi gitmiyor. Ziraat Kupasında biraz kendini gösterir gibi. Bakalım orada gidişat nasıl olacak?

Eskişehirspor’un başarılı olduğu dönemlerde aktif bir gazeteci olarak gözlemlediğim bir şey olmuştu. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Arat Eskişehirspor’a tam destek vermişti. O dönem iş adamları, Valisi, Emniyet Müdürü topyekûn bir mücadele sergilenmişti. Halkta ve Bürokraside olan bu destek sahaya olumlu yansıyor ve futbolcular isteseler de istemeseler de oynuyor tüm yeteneklerini sergiliyorlardı.

Eskişehirspor’un 3.ligde olması demek şehrinde küme düşmesi demek. Uzun yıllardır belini doğrultamayan Es-Es’imi bakalım ne gibi bir gelecek bekliyor?

Vesselam…