Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzun yıllardır kendi binası olmadığından dolayı bir kısmı Valilik Binası, bir kısmı Süleyman Çakır Lisesi yakınında bulunan eski kurul binasında ve bir kısmı da kapanan Büyükşehir Belediyesine ait Güzel Sanatlar Galerisi olarak  üç ayrı binada hizmet verirken   şu an için Güzel Sanatlar Galerisinin  kapanmasıyla iki ayrı binada hizmet vermeye başlamış.

               Yeni açılan  İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü  son katı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tahsis edilmiş. Ancak eksikler nedeniyle bir türlü taşınma gerçekleşememiş.

  Müdürlükte görev yapan personel bu durumdan çok rahatsızdırlar bazı personel misafir sandalyesinde otururken bazısının ise masası bile yokmuş.

              Yeni bina yaklaşık 15-20 kişilik  görev yapacak şekilde planlandığından şu an için 40 personelin görev yaptığı müdürlükte, diğer 15 kişi ise yeni bina yapılmasına rağmen yer olmadığından  Süleyman Çakır Lisesi yakınında bulunan eski kurul binasındaki ek binada görev yapıyor. Bu işlerin yürütülmesinde  büyük sorunlar  yaratmakta hem de  elektrik su gibi bir çok bakımdan devletin zararına oluyormuş.

              Personel bu durumdan rahatsızmış...

Milyonluk yatırım yap, personeli mağdur et. Olacak iş değil. Umarız bu yazı sonrası yetkililer harekete geçer de sorun biran önce çözülür.